Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. júla 2023 o 16:35
Čas čítania 0:31

Nádych exotiky na juhu Slovenska. V populárnej vodnej nádrži máme špeciálne medúzky, ktoré sa stali obrovskou atrakciou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvýkrát bola medúzka sladkovodná spozorovaná v 60. rokoch 20. storočia v mŕtvych ramenách Dunaja.

Vo vodnej nádrži Teplý Vrch opäť spozorovali sladkovodné medúzky, ktorým sa v najteplejšej nádrži na Slovensku veľmi darí. Aktuálne sú pre návštevníkov nádrže atrakciou, a to najmä pre deti, ktoré ich chytajú do plastových pohárov a obdivujú, informuje o tom portál MY Novohrad.

Medúzky sú viditeľné najmä ráno a večer. Pre ľudí sú neškodné, nepŕhlia a ani ich nijak neovplyvňujú. „Áno, aj tento rok tu máme medúzky, pozorovali sme ich na viacerých miestach v nádrži,“ uviedol tamojší záchranár pre MY Novohrad.

Medúzky neovplyvňujú ani kvalitu vody, ktorá je podľa úradov v posledných rokoch na výbornej úrovni s najvyšším počtom hviezdičiek.

Prvýkrát bola medúzka sladkovodná na Slovensku spozorovaná v 60. rokoch 20. storočia v mŕtvych ramenách Dunaja. Živočích v štádiu medúzy žije len počas leta v minimálnej teplote vody 20 stupňov Celzia.

jazero, kupanie, leto
Zdroj: Travelguide.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia