Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. augusta 2023, 10:27
Čas čítania 0:30

Nad Európu sa presúva nebezpečný orkán XAN: Predpovede meteorológov naznačujú, ktoré oblasti zasiahne najviac

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zasiahne aj Slovensko?

Európou sa už aktuálne presúva orkán XAN. Najmä krajiny strednej a západnej Európy sa preto musia pripraviť na silné dažde a búrky, uvádza portál weather.com. Orkán by mal prejsť aj neďalekými krajinami, ako sú Nemecko, Belgicko či susedné Česko. V týchto častiach bude už nárazový vietor oslabený. Priame dopady orkánu XAN by Slovensko zasiahnuť nemali.

Napriek tomu však v našej krajine môžeme očakávať výrazný úhrn zrážok do 100 mm. Najväčšie dažde prídu na Slovensko v priebehu soboty, a to najmä vo východných častiach krajiny. Pripraviť sa treba aj na potenciálne povodne.

Veterné a daždivé počasie by malo na Slovensku vydržať celý víkend až do pondelka, keď sa začne pomaly vyčasovať. Od utorka by už malo dažde nahradiť slnečné počasie a teploty sa začnú postupne zvyšovať nad 22 °C.

4. augusta 2023, 9:10 Čas čítania 0:32 Predpoveď na víkend: V týchto oblastiach prekazia plány búrky a povodne Predpoveď na víkend: V týchto oblastiach prekazia plány búrky a povodne
Domov
Zdieľať
Diskusia