Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
6. augusta 2023 o 7:39
Čas čítania 0:40

8-ročný chlapec sa chcel stať Spider-Manom. Dal sa pohrýzť čiernou vdovou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
8-ročný chlapec sa chcel stať Spider-Manom. Dal sa pohrýzť čiernou vdovou
Zdroj: TASR/AP/Winfried Rothermel

Namiesto toho skončil v nemocnici.

Portál Newsweek informoval o prípade osemročného chlapca z Bolívie, ktorý sa úmyselne dal pohryznúť pavúkom. Urobil to z bizarného dôvodu, chcel sa totiž stať Spider-Manom. K incidentu došlo v meste Vichuloma.

Chlapca pohrýzla čierna vdova známa aj ako snovačka jedovatá alebo snovačka americká, prípadne malmiňata zlovestná. Ako je už z názvu jasné, ide o veľmi jedovatého pavúka z čeľade snovačkovité a kozmopolitného rodu Latrodectus, pôvodom zo Severnej a Strednej Ameriky.

Jed týchto pavúkov obsahuje neurotoxín známy ako alfa-latrotoxín. To ovplyvňuje nervový systém a môže spôsobiť príznaky, ako je bolesť, začervenanie a opuch okolo miesta uhryznutia, kŕče v bruchu, nevoľnosť a vracanie, tras a potenie.

Chlapec sa pavúkom dal dobrovoľne pohrýzť a dokonca si ho vzal aj domov v pohári. Neskôr mu prišlo nevoľno a začal pociťovať bolesť svalov. Keď lekári zistili, čo sa mu stalo, ošetrili ho protijedom a jeho stav sa stabilizoval približne do pol hodiny.

V nemocnici priznal, že chcel byť superhrdinom, čo lekárov prekvapilo a zároveň vydesilo. Komiksová postava Spider-Mana alias Petra Parkera totiž nadobudla nadľudské schopnosti po uhryznutí rádioaktívnym pavúkom. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Marvel
Domov
Zdieľať
Diskusia