Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. augusta 2023 o 9:15
Čas čítania 0:46

Strelili ho do hlavy po mítingu. Kandidáta na ekvádorského prezidenta brutálne zavraždili, keď nastupoval do auta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kandidát na ekvádorského prezidenta sa chystal nastúpiť do auta, keď zrazu z davu vystúpil muž a strelil mu do hlavy.

Kandidáta na ekvádorského prezidenta Fernanda Villavicencia v noci na štvrtok počas predvolebnej kampane v hlavnom meste Quito zastrelil neznámy páchateľ. 


Úmrtie Villavicencia potvrdili aj súčasný ekvádorský prezident Guillermo Lasso a minister vnútra Juan Zapata. Podľa jedného z členov Villavicenciovho predvolebného tímu sa prezidentský kandidát práve chystal nastúpiť do auta, keď zrazu z davu vystúpil muž a strelil mu do hlavy.

Bojovník proti korupcii

Päťdesiatdeväťročný novinár Villavicencio bol jedným z ôsmich prezidentských kandidátov vo voľbách, ktoré sú naplánované na 20. augusta. V minulosti bol tiež členom ekvádorského Národného zhromaždenia. Villavicencio bol známy aj ako bojovník proti korupcii, najmä počas vlády ekvádorského exprezidenta Rafaela Correu v rokoch 2007 – 2017.


„Uisťujem vás, že tento zločin nezostane nepotrestaný. [Skupiny] organizovaného zločinu už zašli priďaleko, ale spravodlivosť ich dobehne,“ napísal na sociálnej sieti X prezident Lasso. Dodal, že v tejto súvislosti pozval vysokopostavených predstaviteľov štátnej bezpečnosti na naliehavé stretnutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia