Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
17. augusta 2023 o 16:28
Čas čítania 0:31

NOVÝ PRIESKUM: Rozdiel medzi PS a Smerom sa zmenšil, jedna strana prekvapila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zostaviť vládu by bolo po septembrových voľbách zložité.

V najnovšom prieskume Ipsosu pre Denník N sa pozície na stupňoch víťazov nemenia. Najviac z 1003 opýtaných by volilo stranu Smer, druhé miesto patrí Progresívnemu Slovensku a na treťom mieste je Hlas Petra Pellegriniho.

Na základe prieskumu by sa do parlamentu dostalo deväť strán a zložiť akúkoľvek koalíciu by bolo podľa rozloženia síl mimoriadne ťažké. Podľa prieskumu uskutočneného medzi 10. a 14. augustom by sa do NR SR dostali aj poslanci z Republiky, koalície OĽaNO, Kresťanskej únie a strany Za ľudí, ale aj z KDH, SaS, zo Sme rodina a z SNS. 

14. augusta 2023 o 11:24 Čas čítania 0:54 VEĽKÁ VOLEBNÁ ANKETA REFRESHERU: Ako si predstavuješ budúcnosť Slovenska a pôjdeš v septembri voliť? VEĽKÁ VOLEBNÁ ANKETA REFRESHERU: Ako si predstavuješ budúcnosť Slovenska a pôjdeš v septembri voliť?

Pod hranicou zvoliteľnosti zostali Aliancia, ĽSNS a Demokrati, ktorí od posledného merania narástli o takmer 1 percento. Kandidátka Modrých a Mosta-Híd by dosiahla 1,4 percenta hlasov, Maďarské fórum spojené so stranami ODS a Rómskou koalíciou by volilo 0,7 percenta voličov.

Domov
Zdieľať
Diskusia