Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
21. augusta 2023 o 20:17
Čas čítania 0:53

Brutálny útok na dvanásťročného chlapca v Hlohovci. Domov prišiel s dokopanou hlavou, detský gang vyčíňa opäť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia eviduje problémy s detským gangom už nejaký čas. Naposledy zaútočili na šestnásťročného mladíka na bagrovisku.

Polícia v Hlohovci rieši ďalší prípad incidentu medzi mladými ľuďmi. Tentoraz si tínedžerskí bitkári vybrali za obeť 12-ročného chlapca. Polícia prijala trestné oznámenie, prípad podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave preveruje v súvislosti s trestným činom výtržníctva.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk prišiel napadnutý Pavol domov s monoklami pod očami, krvavými podliatinami, dokopanou hlavou a rebrami. Agresormi boli údajne traja dvanásť- až štrnásťroční chlapci a osem dievčat sa vraj na útok pozeralo. Matka svojho syna po napadnutí nespoznala. „Má strach. Je na tom zle,“ uviedla matka napadnutého Pavla pre tvnoviny.sk. Na útočníkov podala trestné oznámenie. 

Bitkári vyčíňali aj v minulosti 

Začiatkom leta skupina šiestich agresorov zaútočila na šestnásťročného mladíka na bagrovisku. Pred rokom sa stal obeťou útoku trinásťročný Milan, keď prechádzal okolo skupiny, ktorá si ho vyhliadla a napadla. Po násilných incidentoch sa rodičia boja púšťať svoje deti von. 


Keďže nejde o prvý takýto skutok v meste, polícia posilnila v uliciach Hlohovca výkon služby a policajti vo zvýšenej miere monitorujú oblasti, kde sa koncentruje miestna mládež.


„V súvislosti s konaním mladistvých osôb upozorňujeme, že za svoje konanie sú dovŕšením 14. roku života trestnoprávne zodpovední. To znamená, že aj mladistvé osoby je možné za protiprávne konanie odsúdiť a uložiť im primeraný trest. Podľa Trestného zákona možno uložiť trest povinnej práce, peňažný trest, trest prepadnutia veci, zákazu činnosti, vyhostenia a tiež trest odňatia slobody,“ uviedla hovorkyňa.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pxhere/voľne na použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia