Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
23. augusta 2023 o 13:10
Čas čítania 0:26

Slovenskí vojaci majú dôvod na radosť, čoskoro im zvýšia platy. Minister oznámil, aký nárast môžu očakávať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Náklady na zvýšenie platov pokryje ministerstvo financií.

Platy profesionálnych vojakov sa od septembra zvýšia približne o päť percent. Oznámil to minister obrany Martin Sklenár.

„Vychádzame pri tomto rozhodnutí najmä z toho, že inflácia pokračuje, ceny sa zvyšujú a chceli sme zachovať odmeňovanie profesionálnych vojakov na úrovni, ktorá je konkurencieschopná aj na pracovnom trhu,“ zdôvodnil Sklenár. Pri oznámení o navýšení platov zdôraznil, že náklady pokryje ministerstvo zo svojich zdrojov a nebude teda na úkor iných rezortov.

26. januára 2023 o 18:00 Čas čítania 0:12 Najhoršie je prísť o kolegov, vojenčina by sa mladým chalanom zišla (ODPOVEDÁ VOJAK) Najhoršie je prísť o kolegov, vojenčina by sa mladým chalanom zišla (ODPOVEDÁ VOJAK)

Nástupný plat pre profesionálnych vojakov sa na Slovensku pohybuje od 1 150 eur v čistom. Zvýšenie hodnostného platu za každý rok trvania štátnej služby je dnes na úrovni 1 percenta. Benefitom práce profesionálneho vojaka je možnosť výsluhového dôchodku po 25 odslúžených rokoch.

vojak, armáda
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia