Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. septembra 2023, 9:51
Čas čítania 0:39

Zomrel najhľadanejší taliansky mafián, ktorý vraj má na konte desiatky vrážd. Zatkli ho na klinike, smrť si vyžiadal sám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Messina sa liečil na rakovinu hrubého čreva.

Vo veku 61 rokov zomrel vo väzenskej klinike v stredotalianskom meste L'Aquila na následky rakoviny jeden z najhľadanejších mafiánskych bosov v Taliansku Matteo Messina Denaro. Informovala o tom v noci na pondelok agentúra ANSA.

17. januára 2023, 17:30 Čas čítania 2:46 Dieťa rozpustené v kyseline a uškrtenie tehotnej ženy. Mafiánskeho bosa Cosa nostry Diabolika Taliani chytili po 30 rokoch Dieťa rozpustené v kyseline a uškrtenie tehotnej ženy. Mafiánskeho bosa Cosa nostry Diabolika Taliani chytili po 30 rokoch

Šéfa sicílskej odnože mafie Cosa Nostra zatkli v polovici januára po troch desaťročiach na úteku. V tom čase si chcel pod falošným menom na súkromnej klinike v sicílskom hlavnom meste Palermo liečiť rakovinu hrubého čreva.

Jeho zdravotný stav sa však v posledných dňoch značne zhoršil. V piatok večer ošetrujúci lekári oznámili, že Messina Denaro upadol do kómy, z ktorej sa už neprebudí. Na základe jeho poslednej vôle bol odpojený od prístrojov.

Denaro má údajne na svedomí niekoľko vrážd a bombových útokov

Ako člen Cosa Nostry vraj Messina Denaro spáchal alebo naplánoval desiatky vrážd vrátane bombových útokov, ktoré v roku 1992 zabili protimafiánskych prokurátorov Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina.

Po zatknutí ho dvakrát operovali, naposledy v auguste. Podstúpil aj chemoterapiu. Podľa talianskych médií sa s ním v uplynulých dňoch mohli rozlúčiť členovia rodiny.

väzenie
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia