Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. októbra 2023, 11:18
Čas čítania 0:25

SHMÚ VARUJE: V slovenských horách hrozia víchrice. Týka sa to týchto okresov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstraha platí do 14.00 h poobede.

S víchricou na horách treba v sobotu počítať v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Poprad, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre oblasti výstrahu prvého stupňa. Platí do 14.00 h.


„Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblastiach bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku, horolezectvo a podobne,“ upozornili meteorológovia.


Vo všetkých okresoch Banskobystrického, Žilinského kraja, vo viacerých okresoch Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja aj v okrese Levice sa v sobotu večer ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 30 až 45 milimetrov. SHMÚ pre oblasti vydal výstrahu prvého stupňa. Má predbežne platiť od 19.00 h.

SHMÚ varuje pred víchricami.
SHMÚ varuje pred víchricami. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia