Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. októbra 2023 o 16:50
Čas čítania 0:38

V Bratislave možno vyrastú dva mrakodrapy. Developer v nich chce vybudovať byty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeden z mrakodrapov by mal patriť k najvyšším v Európskej únii.

V Bratislave možno vyrastú dva nové mrakodrapy. Postaviť by ich mali neďaleko Eurovea tower. Ešte nie je isté, aký budú mať mrakodrapy konečný vzhľad, pretože spoločnosť J&T Real Estate prišla s dvoma návrhmi a nie je jasné, ktorý budú realizovať. Developer však už predložil urbanistickú štúdiu a čaká na schválenie mesta, informuje SME Index.

Návrh obsahuje oba modely, ktorý developer predkladá. Jeden z nich ukazuje na možnosť, že by vyrástli rovno dva mrakodrapy vedľa seba. Ten vyšší by mal 260 metrov a 73 podlaží a druhý by mal 180 metrov a 51 podlaží.

Druhý model navrhuje, že by pri sebe postavili 260-metrový mrakodrap a 137-metrovú budovu, ktorá by však mrakodrapom nebola. Dvojica budov by mala podľa návrhu vyrásť v lokalite Mlynské nivy. Pokiaľ by sa návrh zrealizoval, Bratislava by mala jeden z najvyšších mrakodrapov v Európskej únii. 

Podľa štúdie budú v mrakodrapoch najmä byty. Ešte nie je jasný ich presný počet, no developer už počíta s veľkých množstvom parkovacích miest. 

bratislava
Zdroj: JTRE
Domov
Zdieľať
Diskusia