Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
2. novembra 2023 o 13:30
Čas čítania 0:39

AKTUÁLNE: Útočník z vlaku si vraj na nič nepamätá. Polícia ho začala trestne stíhať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K útoku došlo v rýchliku R 762 smerujúcom z Košíc do Žiliny.

Polícia začala trestné stíhanie proti mužovi, ktorý vo vlaku napadol 22-ročnú študentku. Muž bol pravdepodobne pod vplyvom drog a na svoj čin si nepamätá, informuje portál tvnoviny.

Podľa informácií polície sa útočník aktuálne nachádza v cele policajného zaistenia a je proti nemu začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.

K útoku došlo v rýchliku R 762 smerujúcom z Košíc do Žiliny. Útočník pred stanicou Spišská Nová Ves zaútočil na mladú študentku, ktorú bodol dvakrát do krku a raz do ruky. Cestujúci muža následne pasažieri spacifikovali a odovzdali ho do rúk polície.

K hrozivému incidentu sa stihla na sociálnej sieti vyjadriť aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Som rada, že podľa správ z nemocnice je jej stav stabilizovaný. Oceňujem duchaprítomnú reakciu sprievodkyne, ktorá študentke poskytla prvú pomoc, ako aj ďalších cestujúcich, vďaka ktorým sa podarilo útočníka zadržať,“ uviedla hlava štátu. Dodala, že žiadne násilie nemôžeme v našej spoločnosti tolerovať a nemôžeme žiť ani v strachu o našich najbližších.

Domov
Zdieľať
Diskusia