Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. januára 2024, 18:20
Čas čítania 0:37

Ryanair chce v obľúbenej dovolenkovej destinácii otvoriť 5 nových základní. Letecká spoločnosť plánuje nalákať viac turistov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ryanair plánuje v krajine otvoriť päť nových základní.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair chce v Španielsku otvoriť päť nových základní a do roku 2030 v krajine dosiahnuť 40 % rast. Uviedol to v pondelok výkonný riaditeľ spoločnosti Eddie Wilson. 

Cieľom skupiny je zvýšiť počet cestujúcich v Španielsku na 77 miliónov z predpokladaných 55 miliónov v roku 2024, na to je potrebné, aby mala krajina konkurencieschopné letiskové poplatky, povedal Wilson. Španielsky minister dopravy Óscar Puente minulý týždeň uviedol, že zvýšenie taríf prevádzkovateľa letísk Aena o 4,09 % od marca 2024 je nevyhnutné, aj potom sadzby zostanú pod úrovňou roka 2019.

„Myslíme si, že tento 4 % poplatok treba zrušiť, ale tiež treba zaviesť stimuly v španielskych regiónoch, a to bude zvyšovať počet turistov 12 mesiacov v roku, nielen na plážach alebo na pobreží,“ povedal Wilson.

Generálny riaditeľ skupiny Ryanair Michael O'Leary sa 12. januára stretol so španielskym premiérom Pedrom Sánchezom a v krajine, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie na svete, prisľúbil investovať 5 miliárd eur počas nasledujúcich siedmich rokov.

Ryanair, lietadlo
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia