Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. januára 2024, 9:16
Čas čítania 0:51

Víkend na Slovensku: Víchrica prinesie nebezpečné počasie, na týchto miestach buď radšej ostražitý

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydalo výstrahy všetkých troch stupňov.

Na územie Slovenska prúdi studený front, ktorý so sebou počas víkendu prinesie víchricu Katrin, informuje iMeteo

Slováci môžu očakávať snehové zrážky, fujavicu aj tvorbu snehových jazykov a závejov v severných okresoch krajiny. Ráno bude na niektorých územiach zmenšená oblačnosť, avšak počas dňa budú oblaky pribúdať a postupne sa rozsneží. V južných lokalitách budú padať dažďové zrážky do výšky 500 metrov nad morom. 

predpoveď počasia
predpoveď počasia Zdroj: SHMÚ
výstrahy , počasie
Zdroj: SHMÚ

Nebezpečenstvo a obmedzenia na cestách 

Nočné a ranné sneženie prinieslo aj problémy na niektorých cestných úsekoch. Pre neupravené cesty medzi Zemplínskou Širokou a Michalovcami si treba dávať veľký pozor.

Horský priechod Donovaly je uzatvorený pre vozidlá nad 10 metrov a Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov. V okolí aj priamo na horskom priechode Vrchslatina treba počítať s poľadovicou. V severných okresoch východného Slovenska sa nachádzajú na vozovke vrstvy kašovitého snehu.

stav vozovky , obmedzenia v doprave
Zdroj: zjazdnost.sk
Poľadovica , výstrahy , počasie
Zdroj: SHMÚ

Nebezpečná víchrica a silný vietor

SHMÚ vydalo výstrahy prvého, druhého aj tretieho najvyššieho stupňa. Výstrahy sa týkajú takmer celého územia Slovenska. Na Slovensku v oblasti Horehronia v okolí Telgártu fúka silný vietor s rýchlosťou 58 km/h. V Poprade meteorológovia napríklad namerali rýchlosť 72 km/h a na Chopku zaznamenali, že vietor fúka rýchlosťou 86,5 km/h.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Vietor na horách môže dnes 27. januára dosahovať 100 km/h a na hrebeňoch Tatier až 150 km/h. Pre mohutnú víchricu je lepšie ostať doma ako sa ísť lyžovať.

výstrahy , počasie
Zdroj: SHMÚ
výstrahy , vietor na horách , počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia