Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
2. februára 2024, 17:02
Čas čítania 0:52

VIDEO: Tesla sa topila v nórskom fjorde. Motoristov zachránila plávajúca sauna

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Motoristov zachránila po havárii z mrazivej vody plávajúca sauna.

Dvoch motoristov, ktorí sa vo štvrtok po havárii auta ocitli v mrazivej vode fjordu pri nórskej metropole Oslo, zachránila plávajúca sauna. Informovala o tom nórska polícia. Na videu nakrútenom svedkami nehody vidno elektromobil Tesla čiastočne potopený vo vode a dvoch ľudí na jeho streche.

„Keď auto skončilo vo vode, boli vnútri dvaja ľudia,“ napísala nórska polícia na sociálnej sieti X. „Z vody ich vytiahla plávajúca sauna,“ dodala.

V zátoke Oslofjorden pri nórskom hlavnom meste si možno prenajať niekoľko plávajúcich sáun vrátane motorizovaných. Na videu vidieť, ako sa auto potápa a ľudia z plávajúcej sauny pomáhajú motoristom dostať sa z mrazivej vody.

Zohriali ich v saune

„Jeden z hostí ku mne pribehol a povedal mi, že vo vode pristálo auto. Naplno som zrýchlil a uháňal smerom k tým ľuďom,“ povedal „kapitán“ plávajúcej sauny Nicholay Nordahl pre nórsky denník VG. „S pomocou dvoch hostí sme ich vytiahli. V saune sa rozohriali,“ dodal.

„Zachránili nám život,“ povedal majiteľ auta pre denník VG. Dodal, že si myslel, že auto je zaparkované, keď stlačil plynový pedál. „Ale auto vyrazilo a spadlo do vody. Bol to strašný pocit,“ vyhlásil. Pomocou odťahovacieho vozidla z vody vytiahli aj utopené auto.

Domov
Zdieľať
Diskusia