Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
18. marca 2024, 17:51
Čas čítania 1:14

Harabin do predvolebnej diskusie neprišiel. Matovič sa ostro pustil do moderátorky a obviňoval televíziu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matovič niekoľkokrát vyhlásil, že televízia zasahuje do predvolebnej kampane.

Na predvolebnej diskusii na TV Markíza sa mali dnes zúčastniť prezidentskí kandidáti Igor Matovič a Štefan Harabin. Matovič niekoľko minút meškal, pretože uviazol v kolóne, a Harabin na diskusiu nakoniec vôbec neprišiel. Odkázal, že diskutovať príde s iným kandidátom, no nie s Matovičom.

„Prekvapuje ma, že popri Pellegrinim tu máme ďalšieho zbabelca, ktorý sa bojí diskutovať s Matovičom,“ povedal bývalý premiér po príchode do televízie. 

Matovič na začiatku diskusie Markízu obvinil, že manipuluje s predvolebnou kampaňou, pretože jeho súperi dostali priestor na diskusiu v hlavnom vysielacom čase, zatiaľ čo on diskutuje o 17.00 h.

Moderátorka Gabriela Kajtárová sa ho snažila zastaviť a vysvetliť mu, že pravidlá televízia určila ešte predtým, ako boli známe volebné percentá. „Niekto v televízii Markíza rozhodol, že Pellegrini má lukratívny čas,“ povedal.

Volebná kampaň a podmienky súťaže podľa Matoviča nie sú demokratické. Tvrdí, že je vopred určené, z akých dvoch kandidátov si ľudia budú vyberať. „Nejde mi o to, aby som vyhral voľby v nedemokratickej súťaži,“ poznamenal. Zopakoval, že jeho cieľom bolo klásť protikandidátom vážne otázky. Matovič zároveň vyzval ľudí, aby v prvom kole volili srdcom a v druhom kole rozumom.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Matovič tvrdí, že médiá majú nejaké materiály, ktoré by vedeli uškodiť Petrovi Pellegrinimu, no zasahujú do jeho súkromia. Nevie, či ich novinári zverejnia, ale potvrdil, že k nim má prístup aj on. Tvrdí, že ešte nie je isté, či ich zverejní. 

Slovenských vojakov by na Ukrajine nechcel

Matovič sa obáva, že posielanie vojakov európskych štátov na územie Ukrajiny by bolo eskaláciou konfliktu. Takéto rozhodnutie iného štátu by ako prezident kritizoval. Na druhej strane podotkol, že ak by sa tak nejaká krajina rozhodla, je to jej rozhodnutie, ktoré môže len komentovať, ale nezmení ho. Rovnako si nemyslí, že by mali na Ukrajine bojovať Slováci. „Slováci nemajú čo robiť na Ukrajine, máme im maximálne pomáhať,“ povedal s tým, že s dostatočnou pomocou od Európskej únie sa Ukrajina ubráni aj sama.

matovič
Zdroj: TV Markíza/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia