Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
18. marca 2024, 21:04
Čas čítania 1:20

Prvý duel kandidátov na prezidenta: Pre Slovákov sú hranice sväté, vyhlásil Korčok. Slováci sú mierumilovní, tvrdí Pellegrini

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvú debatu najsilnejších kandidátov moderuje Michal Kovačič.

V dlhoočakávanom dueli sa v TV Markíza stretli najsilnejší kandidáti prezidentských volieb Peter Pellegrini a Ivan Korčok. V debate sa počas kampane stretli prvýkrát.

Moderátora Michala Kovačiča zaujímalo, prečo Pellegrini odmietal účasť v predvolebných debatách. Pellergini povedal, že nevidel zmysel, aby sa tí istí kandidáti stretávali vo viacerých diskusiách. Predseda Hlasu-SD Korčokovi odkázal, že by nešiel do diskusie, na ktorú sa predávali lístky.

V dueli rozobrali aj čerstvú tému zrušenia rokovaní Česka so Slovenskom. Hlas-SD obvinil českú vládu z toho, že tento krok urobila v prospech Korčoka. Ten Pellegrinimu povedal, že nič také v jeho prospech česká vláda neurobila. Podľa Korčoka to spravila preto, lebo nesúhlasí s krokmi slovenského vedenia. „Škodíte Slovensku,“ povedal.

18. marca 2024, 17:51 Čas čítania 1:14 Harabin do predvolebnej diskusie neprišiel. Matovič sa ostro pustil do moderátorky a obviňoval televíziu Harabin do predvolebnej diskusie neprišiel. Matovič sa ostro pustil do moderátorky a obviňoval televíziu

Vymenovali by Pavla Gašpara za šéfa SIS?

Kovačič konfrontoval Pellegriniho s videom, v ktorom pred rokom hovoril, že Ukrajine musia pomáhať. Pellegrini tvrdí, že si za tými výrokmi stojí, pretože to bolo pred niekoľkými mesiacmi. Teraz je podľa neho situácia iná a je potrebné zastaviť paľbu. Vyjadril aj jasný postoj k Rusku. „Je jasné, že agresorom je Rusko,“ povedal.

Korčok Pellegriniho obvinil z toho, že iba pekne rozpráva. „Ak je niečo pre Slovenskú republiku sväté, tak sú to hranice. A tieto hranice pošliapava Ruská federácia,“ povedal Korčok a zároveň Pellegriniho upozornil, aby nestrašil Slovákov s tým, že budeme trestaní v prípade, ak vyjadríme na Ukrajinu iný názor ako zvyšok EÚ. Pellegrini si myslí, že Slováci sú v prvom rade mierumilovní.

Kovačič Korčokovi pripomenul, že aj on sa v minulosti fotil s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom, a zaujímalo ho, či môže kritizovať Juraja Blanára za to, že sa s ním pred pár týždňami stretol. Korčok pripomenul, že sa s Lavrovom stretli ešte v čase, keď sa s ním stretával celý svet, a to pred vojnou na Ukrajine.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Kandidáti spomenuli aj tému vymenovania riaditeľa SIS. Ivan Korčok povedal, že v prípade, že sa stane prezidentom, Pavla Gašpara do tejto funkcie nevymenuje. Pellegrini, naopak, povedal, že prezident nemá inú možnosť ako vymenovať šéfa SIS, ktorý splnil zákonné podmienky. Ku Gašparovmu majetku sa odmietol vyjadriť. 

pellegrini, korčok
Zdroj: TV Markíza/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia