Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
26. marca 2024, 8:50
Čas čítania 0:59

VIDEO: V meste Baltimore sa zrútil štvorprúdový most

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V americkom meste Baltimore sa zrútil most po tom, ako doň narazila nákladná loď.

Záchranári pátrajú po najmenej 20 ľuďoch, ktorí skončili v rieke pri zrútení mosta v americkom Baltimore. Upozorňujú, že na mieste je znížená viditeľnosť a teplota vzduchu tesne pod nulou. Informuje o tom TASR podľa správ televízie CNN.


„Stalo sa to o 1.30 h (6.30 h SEČ), viditeľnosť je obmedzená, takže pracujeme s veľkým nasadením, aj s ohľadom na teplotu vonkajšieho prostredia i vody, aby sme mohli zachrániť, prípadne vytiahnuť z rieky ľudí,“ povedal pre CNN šéf oddelenia komunikácie baltimorských hasičov Kevin Cartwright.


Teplota vody podľa experta CNN Dereka Van Dama dosahuje okolo deväť stupňov Celzia. Upozorňuje, že pri takejto teplote ľudský organizmus dokáže vydržať vo vode od jednej do troch hodín.


Televízia CNN zverejnila aj videozáznam zo zrútenia mosta po tom, čo do jedného z pilierov narazil približne 300 metrov dlhý vlečný čln. V čase nárazu sa na tomto štvorprúdovom moste dlhom 2,5 kilometra nachádzal napríklad aj ťažký ťahač. Následne sa zrútila do rieky časť mosta v oblasti nárazu a po ňom nasledoval pád aj susedných úsekov. Vo vode sa ocitlo viacero áut. Loď začala horieť a potopila sa.


Guvernér štátu Maryland Wes Moore v reakcii na nešťastie vyhlásil stav núdze. „Vyhlásil som tu v Marylande stav núdze. Spolupracujeme s ďalšími inštitúciami, aby sme mohli rýchlo použiť federálne zdroje z administratívy (prezidenta Joea) Bidena,“ napísal Moore na sociálnej sieti X.

Domov
Zdieľať
Diskusia