Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
27. marca 2024, 15:05
Čas čítania 0:35

PRIESKUM: Jedna koaličná strana by sa dnes nedostala do parlamentu, prekvapení je viac (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový prieskum pre Denník N.

Podľa posledného prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N by súčasná koalícia vládu nezložila. Najviac si pohoršila strana Andreja Danka, ktorá by sa do parlamentu neprekrúžkovala. 

Strana Smer-SD by podľa prieskumu dostala 21,6 %. Pellegriniho strana by od posledného prieskumu klesla zo 17,1 na 16,3 %. Strana SNS by klesla až k 4,1 %. Teoreticky by ju mohla nahradiť Republika, ktorú by vo voľbách volilo 5 % Slovákov. 

Do parlamentu by sa prekrúžkovali všetky súčasné opozičné strany. Problém by malo iba hnutie Slovensko, ktoré by vo voľbách uspelo iba v prípade, že by nekandidovalo ako koalícia. 

Progresívne Slovensko by volilo 20,2 % Slovákov. Ďalšie opozičné strany SaS by volilo 6,7 % ľudí a prekrúžkovalo by sa aj KDH so 6,2 %. Hnutie Slovensko by v parlamente chcelo 5,8 % Slovákov. 

Neprekrúžkovali by sa Demokrati s 3,8 % ani Aliancia so 4,6 %. Do parlamentu by sa nedostala ani bývalá vládnuca strana Sme rodina, ktorú by volili 3 % Slovákov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia