Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. apríla 2024, 20:47
Čas čítania 0:50

Irán priamo zaútočí na Izrael nasledujúcich 36 hodín, píše Wall Street Journal. USA posielajú posily, majú obavy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Obavy z toho, že Irán čoskoro podnikne útok na Izrael, sa stále stupňujú.

Izrael sa pripravuje na „priamy“ útok z Iránu už v piatok alebo v sobotu, informoval americký denník Wall Street Journal.


Wall Street Journal sa odvolal na osobu „oboznámenú s touto záležitosťou“. Osoba, ktorej dalo informácie iránske vedenie, však podľa denníka povedala, že Irán o plánoch diskutuje, ale rozhodnutie o útoku ešte nepadlo.


Denník Wall Street Journal zároveň uviedol, že útok by sa mal odohrať v rámci hraníc Izraela, a nie mieriť na izraelské záujmy inde vo svete.


Irán sa zaprisahal, že podnikne odvetu za minulotýždňový útok na svoj konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zahynuli najvyšší predstavitelia iránskej armády – hoci Teherán predstaviteľom USA jasne povedal, že akákoľvek odveta „nebude eskalovať“ situáciu.

USA posielajú posily, majú obavy z útoku Iránu

Spojené štáty v piatok oznámili, že posielajú posily na Blízky východ. Zvyšujú sa totiž obavy, že Irán by mohol naozaj čoskoro podniknúť útok na Izrael. 

„Presúvame do regiónu ďalšie materiály, aby sme posilnili regionálne odstrašujúce prostriedky a zvýšili ochranu amerických síl,“ uviedol predstaviteľ amerických ozbrojených síl vo Washingtone, ktorý je kľúčovým spojencom Izraela.


Biely dom predtým v piatok uviedol, že iránske vyhrážky odvetou proti Izraelu po útoku v Sýrii, kde prišli tento mesiac o život dvaja iránski generáli, sú stále „skutočné“ a „živé“. Útok v Damasku podľa všeobecného názoru podnikol Izrael.

Domov
Zdieľať
Diskusia