Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
14. apríla 2024, 8:52
Čas čítania 0:51

Na Slovensko prichádza vlna búrok a extrémne ochladenie. V niektorých lokalitách bude teplota pod nulou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia upozorňujú, že potenciálne búrky by mohli priniesť krúpy.

Nedeľa na Slovensku bude ešte „letná“ a veľmi teplá, popoludnie už môže priniesť riziko búrok v niektorých severných regiónov Slovenska. Búrkové riziko bude v pondelok oveľa výraznejšie ako dnes, upozorňuje iMeteo

Po týždňoch veľmi teplého a slnečného počasia k nám v nedeľu poobede začne prichádzať prílev studeného frontu. V druhej časti nedeľného popoludnia sa musia niektorí Slováci pripraviť na zrážky, prípadne búrky v Žilinskom a v Prešovskom kraji, a to predovšetkým v krajných oblastiach. Meteorológovia upozorňujú, že potenciálne búrky by mohli priniesť krúpky.

počasie
Zdroj: SHMÚ

Najaktuálnejšie modely predpovedajú, že v pondelok zasiahnu búrky severné Slovensko maximálne v noci na pondelok. Počas dňa modely očakávajú už len dážď. Vyššie riziko výskytu búrok predpokladajú meteorológovia v pondelok v južnejších regiónoch Slovenska. Presná lokalizácia búrok nie je úplne možná, pretože závisí od presného načasovania pohybov frontu. Slovensko v každom prípade čaká vlna búrok, ktorá ukončí „letné“ počasie.

počasie
Zdroj: SHMÚ

Okrem búrok nás čaká aj poriadne ochladenie. Od utorka by sa totiž počasie v Európe malo dostať pod vplyv tlakovej níže. Zatiaľ čo cez tento víkend bolo v južnejších častiach nameraných až 28 stupňov Celzia, v uplynulý týždeň sa teplota výrazne zníži, a to prevažne na severe. V regiónoch Kysuce či Orava klesne vo štvrtok denná teplota až na 5 stupňov Celzia. Počas noci dokonca spadne až pod nulu – do mínusových hodnôt. 

Domov
Zdieľať
Diskusia