Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
17. apríla 2024, 8:35
Čas čítania 0:34

Slovensko opäť zažije zimu. V týchto lokalitách by sme sa mali pripraviť na snehové nádielky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hranica sneženia bude v dôsledku tlakovej níže klesať a do našej oblasti sa bude aj naďalej dostávať chladný a vlhký vzduch.

Chladné dni na Slovensku pokračujú. Teploty padli o 15 a niekde až 20 °C. Návrat sneženia nehrozí už len v horských oblastiach, ale aj v severnejšie položených mestách, upozorňuje iMeteo

Hranica sneženia bude v dôsledku tlakovej níže klesať. Do našej oblasti sa bude aj naďalej dostávať chladný a zároveň vlhký vzduch, ktorý neprinesie len pokles hranice sneženia, ale aj zrážky. Už v priebehu dnešného dňa by mala hranica sneženia klesať, čo znamená, že snežiť bude aj mimo Tatier v ďalších horských oblastiach. 

Sneženie sa môže objaviť aj v mestách 

V oblasti severného Slovenska by sa hranica sneženia mohla prechodne dostať aj nižšie. Sneženie sa bude týkať najmä oblasti Spiša a zasiahne obývané oblasti. V noci a zrána môže hranica sneženia na severe Slovenska klesať prechodne až na 600 metrov, a tak by sa Slováci žijúci v týchto oblastiach mali od štvrtka pripraviť na snehové zrážky. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Späť
Zdieľať
Diskusia