Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. apríla 2024, 6:48
Čas čítania 0:26

Veľká firma na východe Slovenska dostala dvojmiliónovú pokutu. Zaplatiť musí dvojnásobok toho, čo zarobí za rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vranovská celulózka Bukocel dostala vysokú pokutu.

Firma Bukocel dostala za nedostatočný nákup emisných kvót pokutu vo výške dvoch miliónov eur. Vranovská celulózka tak musí zaplatiť dvojnásobok toho, čo zarobí za rok, informujú Hospodárske noviny

Podľa pravidiel Európskej únie sú veľkí producenti oxidu uhličitého povinní kupovať emisné kvóty. „V súlade so zákonom spoločnosť neodovzdala do registra v termíne do 30. apríla 2023 kvóty potrebné na pokrytie emisií za predchádzajúci rok,“ uviedlo ministerstvo životného prostredia.

Problém s porušovaním pravidiel na ochranu životného prostredia mali už v minulosti. Aj napriek pokute bude firma stále fungovať. Podľa Denníka E by ju vysoká suma nemala existenčne ohroziť. So štátom by už mali rokovať o splátkovom kalendári. Spoločnosť zamestnáva približne 940 ľudí. 

BUKOCEL
Zdroj: TASR/Tomáš Doboš
Domov
Zdieľať
Diskusia