Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2024 o 6:48
Čas čítania 0:38

Andrej Danko má obavy o budúce fungovanie štátu. Zvolal koaličnú radu, chce počuť meno nového predsedu Hlasu-SD

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stranu Hlas-SD žiada o informovanie koaličných partnerov o novom predsedovi strany.

Slovenská národná strana (SNS) požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka.


„Požiadali sme aj pre niektoré chaotické reakcie koaličných partnerov o koaličnú radu,“ uviedol Danko. Verí, že prítomný bude ešte dosluhujúci predseda Hlasu-SD a novozvolený prezident Pellegrini.

„Ak nám nedokážu povedať z Hlasu-SD, kto bude predsedom Hlasu-SD a v akom časovom horizonte, kto bude chodiť na koaličnú radu, tak sa asi štát nebude dať riadiť,“ dodal. V súvislosti s pozíciou predsedu parlamentu zopakoval, že po víťazstve v prezidentských voľbách sa Hlas-SD posilnil. Podľa vlastných slov už hovoril aj s Pellegrinim, no viac to nekonkretizoval.

Predseda poslaneckého klubu Hlas-SD Róbert Puci na utorkovej tlačovej konferencii zopakoval, že Hlas-SD nechce otvárať platnú koaličnú zmluvu, ktorá hovorí aj o rozdelení postov v koalícii. Strana trvá na tom, že pozícia predsedu parlamentu jej patrí. Puci však deklaroval, že zvolaniu koaličnej rady sú v strane otvorení.

Domov
Zdieľať
Diskusia