Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
27. mája 2024 o 14:52
Čas čítania 0:25

Jahody zo samozberu ubúdajú rýchlejšie ako minulý rok. Záujem ľudí na východe Slovenska sa zväčšil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sezóna samozberu jahôd by mala trvať ešte dva až tri týždne.

O samozber jahôd v Michalovciach je tento rok väčší záujem ako vlani. Sezóna jahôd sa začala o tri týždne skôr, čo si podľa pestovateľky Miriam Baňasovej vyžiadalo rýchlejšiu prípravu.

14. mája 2024 o 7:25 Čas čítania 0:31 PREHĽAD: Samozber jahôd sa na Slovensku rozbieha. Pri zbere môžeš poriadne ušetriť (+ tabuľka) PREHĽAD: Samozber jahôd sa na Slovensku rozbieha. Pri zbere môžeš poriadne ušetriť (+ tabuľka)

Od prvých dní evidujú o jahody väčší záujem ako v uplynulých rokoch. „Je veľmi dôležité a veľmi pekné, že ľudia sa naučili podporovať svojich lokálnych domácich pestovateľov ovocia a zeleniny,“ dodala farmárka.


Cenu jahôd zo samozberu zvýšili o 10 centov. Sezóna by mala trvať ešte dva až tri týždne. „Máme trošku problém s počasím, lebo za tri dni nám tu spadlo nejakých 50 milimetrov zrážok a to už je pre jahody dosť, ale hádam sa to počasie umúdri,“ povedala Baňasová.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia