Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. mája 2024 o 6:50
Čas čítania 0:30

Košičanom rušia obľúbenú televíziu. Fungovať bude už len pár dní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čoskoro končí.

Košickú mestskú televíziu TelKE rušia. Jej koniec je súčasťou balíka aktuálnych šetriacich opatrení mesta, od júna už nebude fungovať, informuje Korzár

Košickú televíziu tvoril tím desiatich zamestnancov. Tí pracovali na trvalý pracovný pomer. Z daného počtu končí sedem z nich. Zvyšní traja zostávajú pracovať v mestskom podniku Košické kultúrne centrá „K 13“, pod ktorý patrila aj TelKE. 

Televízia fungovala 6 rokov a vysielala prevažne spravodajstvo z Košíc a okolia. Operátor ju vysielal nielen pre Košičanov, ale aj ostatných ľudí po celom Slovensku. Na sociálnych sieťach mala desaťtisíce followerov. 

V balíku šetriacich opatrení sa nachádza aj redukovanie výdavkov na propagáciu mesta, komunikáciu s verejnosťou, na kultúrne podujatia či reprezentačné výdavky. Súčasťou šetriacich opatrení je aj zníženie výdavkov pre zoologickú záhradu a na opravu dlažby v centre mesta. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/cottonbro studio
Domov
Zdieľať
Diskusia