Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
27. mája 2024 o 20:00
Čas čítania 1:11

K vážnej situácii v Markíze sa vyjadrila aj moderátorka Puškárová. Nepostavila sa na stranu Kovačiča, ani televízie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Zlatica Puškárová plánuje situáciu v Markíze riešiť internou komunikáciou. Eskalácia medzi vedením a zamestnancami ju mrzí.

  • Moderátorka Zlatica Puškárová sa vyjadrila na sociálnej sieti k aktuálnej situácii v TV Markíza. Píše, že incident bude riešiť výlučne internou komunikáciou. 
  • V príspevku uvádza, že v kritických momentoch, ktoré nastali v televízii, nebola prítomná, a tak ich nemohla ovplyvniť a ani sa k nim vyjadriť. Dodala, že ju celá eskalácia medzi vedením a zamestnancami mrzí.
  • Puškárová je už pol roka mimo obrazoviek pre zdravotné problémy.


Prečo je to dôležité: Novinári na Slovensku bojujú od nástupu vlády o nezávislé fungovanie médií. Vládni politici od apríla odmietajú chodiť do politickej diskusie Na telo. Takisto bojkotovali aj politické relácie televízie Joj Na hrane či TA3 V politike. Diskusia je však jedným zo základných pilierov demokracie, politici by mali svoje činy verejne vysvetľovať.

Citát:„Nebola som v kritických momentoch prítomná, nemohla som ich ovplyvniť ani sa k nim vyjadriť. Aj preto budem situáciu riešiť výlučne internou komunikáciou. Veľmi ma mrzí táto eskalácia, pretože Markíza väčšine z nás zásadne ovplyvnila život,“ píše Puškárová v príspevku na sociálnej sieti. 

27. septembra 2024 o 16:30 Čas čítania 10:16 Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor) Adam z Love Islandu: Alagia bola moja favoritka asi tak jeden deň. Verím, že ma už ľudia nebudú vnímať len ako šaša (Rozhovor)

Širší kontext: Puškárová v príspevku napísala, že Michal Kovačič je jej dlhoročný politický spolumoderátor, s ktorým sa vedeli na seba v štúdiu vždy spoľahnúť. Generálny riaditeľ a konateľ Markízy Peter Gažík, ktorý riadi televíziu, je jej dlhoročný kamarát, ktorý sa podľa slov Puškárovej usiluje vždy hľadať dohodu. Čiu stranu v spore medzi moderátorom a televíziou podporí, v príspevku neuviedla. Záležitosť chce riešiť interne.

Michal Kovačič v nedeľnej diskusnej politickej relácii uviedol, že „Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií“. Týmto výrokom nereagoval len na bojkot vládnych politikov. Poukazoval ním aj na zmeny v RTVS, ktoré koalícia plánuje presadiť. Vláda má dlhodobo problém s nezávislými novinármi. Začiatkom 4-ročného mandátu koalícia uviedla, že médiá Denník N, TV Markíza, Aktuality a denník Sme vníma ako „nepriateľské“. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zlatica Puškárová (@zlaticapuskarova)

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

27. mája 2024 o 13:54 Čas čítania 2:07 Podpora moderátora Kovačiča pokračuje. Zamestnanci Markízy začali vo veľkom podpisovať spoločné stanovisko Podpora moderátora Kovačiča pokračuje. Zamestnanci Markízy začali vo veľkom podpisovať spoločné stanovisko
27. mája 2024 o 15:29 Čas čítania 0:33 Na telo končí, Kovačič vraj zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov. Televízia Markíza vyvodí voči nemu dôsledky Na telo končí, Kovačič vraj zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov. Televízia Markíza vyvodí voči nemu dôsledky
27. mája 2024 o 16:17 Čas čítania 0:37 Markíza nemá pre moderátora Kovačiča prácu. Podľa televízie má zostať doma, kým sa mu neozvú Markíza nemá pre moderátora Kovačiča prácu. Podľa televízie má zostať doma, kým sa mu neozvú
Domov
Zdieľať
Diskusia