Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. mája 2024 o 19:19
Čas čítania 0:38

Slováci odovzdali otvorený list Renáte Kellnerovej. Upozorňujú ju na situáciu v Markíze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Televízia Markíza zrušila reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. Slováci sa zišli v Prahe a odovzdali otvorený list vlastníkom Markízy.

  • Asi 20 Slovákov v Prahe odovzdalo otvorený list Renáte Kellnerovej. Podnikateľku upozorňujú na situáciu v Markíze, v ktorej sa aktuálne odohráva boj o nezávislosť, informuje český Deník N.
  • Viacerí redaktori spravodajstva Markízy dnes vystupovali počas živého vysielania v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii. 
  • Vedenie Markízy dnes zverejnilo oficiálne stanovisko, v ktorom odmietlo ultimátum, ktoré pred troma dňami zverejnili zamestnanci. 

Prečo je to dôležité: Na Slovensku verejnosť v posledných mesiacoch vo veľkom rieši tému slobodných médií. Novinári na Slovensku bojujú od nástupu vlády za nezávislé fungovanie médií. Vládni politici od apríla odmietajú chodiť do politickej diskusie Na telo. Takisto bojkotovali aj politické relácie televízie Joj Na hrane či TA3 V politike. 

Širší kontext: Vládni politici sa rozhodli bojkotovať viaceré diskusné relácie. Mnohé slovenské médiá poukazujú na vládne snahy o obmedzenie novinárskej práce. Televízia Markíza predčasne zrušila aj vysielanie Na telo. Reagovala tak na kritiku Michala Kovačiča, ktorý hovoril o cenzúre zo strany vedenia.

30. mája 2024 o 13:10 Čas čítania 0:55 Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii Redaktori spravodajstva Markízy odvysielali živé vstupy v čiernom oblečení. Gestom reagovali na aktuálnu situáciu v televízii
30. mája 2024 o 11:56 Čas čítania 1:28 Markíza neustúpi ultimátu, ktoré dostala od zamestnancov. Riaditeľ Gažík posiela odpoveď na poslednú chvíľu Markíza neustúpi ultimátu, ktoré dostala od zamestnancov. Riaditeľ Gažík posiela odpoveď na poslednú chvíľu
29. mája 2024 o 7:58 Čas čítania 0:56 Prvý rozhovor Kovačiča od odchodu z Na telo: Hosť Lipšic by nevyhovoval majiteľovi televízie, upozornil ma riaditeľ spravodajstva Prvý rozhovor Kovačiča od odchodu z Na telo: Hosť Lipšic by nevyhovoval majiteľovi televízie, upozornil ma riaditeľ spravodajstva
Domov
Zdieľať
Diskusia