Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
29. mája 2024 o 7:58
Čas čítania 0:56

Prvý rozhovor Kovačiča od odchodu z Na telo: Hosť Lipšic by nevyhovoval majiteľovi televízie, upozornil ma riaditeľ spravodajstva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Televízia Markíza zrušila reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. Vedenie tak rozhodlo po nedeľňajšom príhovore moderátora, v ktorom opísal snahy o cenzurovanie obsahu. Kovačič o pomeroch prehovoril v rozhovore pre respekt.cz.

  • Televízia TV Markíza rozhodla o zrušení relácie Na telo, moderátor v závere nedeľňajšej časti prehovoril o údajnej snahe o cenzúru zo strany vedenia.
  • Michal Kovačič v rozhovore pre respekt.cz opísal snahy vedenia zasahovať do obsahu a ovplyvňovať výber hostí.
  • Šéf spravodajstva Michal Kratochvíl vraj Kovačiča žiadal, aby nevolal do relácie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktorý by mohol prekážať majiteľovi televízie.

Prečo je to dôležité: Od nástupu novozvolenej vlády viaceré vplyvné slovenské médiá píšu o snahe politikov zasahovať do slobody médií. Kontroverznými krokmi vlády sú napríklad nový zákon o RTVS alebo bojkotovanie účasti v politických reláciách.

1. júna 2024 o 9:30 Čas čítania 7:54 Moderátor Richard Dírer: Hádky v debatách sú divadlo pre voliča. Chápem Kovačiča, no povedal by som to inak (Rozhovor) Moderátor Richard Dírer: Hádky v debatách sú divadlo pre voliča. Chápem Kovačiča, no povedal by som to inak (Rozhovor)

Citát: „Riaditeľ spravodajstva si ma zavolal do kancelárie a asi hodinu sa ma snažil presvedčiť, aby som jeho účasť zrušil, okrem iného povedal, že si to asi neuvedomujem, že Lipšic je pre PPF, vlastníka televízie ‚červenou handrou‘, a preto nemôže byť hosťom,“ povedal Michal Kovačič.

Širší kontext: Novým riaditeľom spravodajstva v TV Markíza sa stal v minulom roku Michal Kratochvíl, ktorý pracoval na rovnakej pozícii v českej TV Nova. Michal Kratochvíl vraj presviedčal Michala Kovačiča, aby do diskusie nevolal špeciálneho prokurátora Daniela Lipšiča. Dôvodom je údajne snaha českého majiteľa skupiny PPF vychádzať s vládou Roberta Fica.

Pre tieto a ďalšie zásahy sa Michal Kovačič rozhodol na konci poslednej časti Na telo opísať údajné zásahy zo strany vedenia. Kovačičovi vedenie následne odkázalo, že pre neho v súčasnosti nemajú prácu.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

Domov
Zdieľať
Diskusia