Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. mája 2024 o 11:56
Čas čítania 1:28

Markíza neustúpi ultimátu, ktoré dostala od zamestnancov. Riaditeľ Gažík posiela odpoveď na poslednú chvíľu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Markíza sa oficiálne vyjadrila k výzve od zamestnancov. V stanovisku uviedli, že ultimátu neustúpia.

  • Televízia Markíza zverejnila oficiálne stanovisko k výzve zamestnancov, ktorí podporili moderátora Michala Kovačiča.
  • Televízia uviedla, že nemieni ustupovať ultimátu vo veci svojej programovej štruktúry a personálnych otázok.
  • Podľa nich porušil Kovačič všetky zásady profesionálnej žurnalistiky a zverejnené požiadavky považujú za absolútne nepochopenie situácie.

Prečo je to dôležité: Novinári na Slovensku bojujú od nástupu vlády za nezávislé fungovanie médií. Vládni politici od apríla odmietajú chodiť do politickej diskusie Na telo. Takisto bojkotovali aj politické relácie televízie Joj Na hrane či TA3 V politike. Diskusia je však jedným zo základných pilierov demokracie, politici by mali svoje činy verejne vysvetľovať.

Citát: „Osobitne v kontexte posledných udalostí, kedy došlo k porušeniu všetkých zásad profesionálnej žurnalistiky zo strany jej vlastného zamestnanca a tým poškodeniu dobrej povesti TV Markíza, považujeme zverejnené požiadavky za absolútne nepochopenie situácie,“ uviedli v stanovisku.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Širší kontext: Televízia Markíza zverejnila aktuálne stanovisko k moderátorovi relácie Na telo Michalovi Kovačičovi. Ten na záver relácie povedal, že čelí tlakom od vedenia televízie, ktorá sa snaží cenzurovať obsah. TV Markíza jeho obvinenie odmietla. Oznámila tiež, že relácia Na telo končí a voči moderátorovi plánujú vyvodiť dôsledky. Stanovisko TV Markíza uvádzame v plnom znení.

Celé znenie stanoviska Markízy: 

Televízia Markíza ako súkromná televízna stanica, ktorá plne rešpektuje zákonný rámec upravujúci pravidlá televízneho vysielania v Slovenskej republike a podmienky z udelených oprávnení, ako aj nedotknuteľnosť súkromného vlastníctva, konštatuje, že v žiadnom prípade nemôže – a ani nemieni – ustupovať ultimátam ohľadom svojej programovej štruktúry a personálnych otázok. Osobitne v kontexte posledných udalostí, kedy došlo k porušeniu všetkých zásad profesionálnej žurnalistiky zo strany jej vlastného zamestnanca a tým poškodeniu dobrej povesti TV Markíza, považujeme zverejnené požiadavky za absolútne nepochopenie situácie. Pre konanie moderátora relácie Na telo neexistuje žiadne ospravedlnenie. Zneužitie živého vysielania zamestnancom televízie, ktorý dostal od vysielateľa dôveru, je najhrubším porušením povinností, akých sa môže dopustiť. TV Markíza je presvedčená, že žiadne médium nemôže takéto konanie tolerovať. TV Markíza bude počas vzniknutej vysielacej prestávky intenzívne pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo tak, aby bola platformou pre korektnú diskusiu medzi jednotlivými politickými stranami a názorovými prúdmi v slovenskej spoločnosti. TV Markíza nedopustí, aby táto relácia, ako aj celé jej vysielanie bolo zneužité v prospech ktorejkoľvek z politických strán.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

27. mája 2024 o 13:54 Čas čítania 2:07 Podpora moderátora Kovačiča pokračuje. Zamestnanci Markízy začali vo veľkom podpisovať spoločné stanovisko Podpora moderátora Kovačiča pokračuje. Zamestnanci Markízy začali vo veľkom podpisovať spoločné stanovisko
29. mája 2024 o 18:02 Čas čítania 0:49 Riaditeľ Markízy Gažík: Moderátor Kovačič hrubo poškodil dobrú povesť televízie Riaditeľ Markízy Gažík: Moderátor Kovačič hrubo poškodil dobrú povesť televízie
28. mája 2024 o 10:57 Čas čítania 0:58 Kaliňák o Kovačičovi: Cez pirátsky výstup si lieči nezhody so zamestnávateľom, z osobného problému vyrába celospoločenský Kaliňák o Kovačičovi: Cez pirátsky výstup si lieči nezhody so zamestnávateľom, z osobného problému vyrába celospoločenský
Domov
Zdieľať
Diskusia