Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
4. júna 2024 o 19:34
Čas čítania 0:52

PRIESKUM: Eurovoľby by dopadli podobne ako septembrové voľby do parlamentu. Najväčšiu podporu má Smer

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Agentúra Median SK zverejnila najnovší prieskum pred blížiacimi sa eurovoľbami.

  • Najväčšiu podporu v blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu (EP) má strana Smer-SD, a to 22,5 percenta. Nasleduje Progresívne Slovensko s 20,6 percenta a Hlas-SD s podporou 14 percent.
  • Do Európskeho parlamentu by sa dostali aj zástupcovia strany Republika (9,4 percenta), hnutia KDH (7,2 percenta), strany SaS (7 percent) a hnutia Slovensko a Za ľudí (6,6 percenta).
  • Tesne pred bránami europarlamentu by zostali strany a hnutia Demokrati (4,9 percenta), Magyar Szövetség (3,3 percenta), SNS (2,3 percenta) či ĽSNS (1,4 percenta). 

Prečo je to dôležité: Politické prieskumy pomáhajú občanom pochopiť aktuálnu politickú situáciu v krajine. Slúžia ako zrkadlo spoločnosti, ktorá prostredníctvom nich vyjadruje svoje názory a hodnoty.

Širší kontext:  Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky sa konajú v sobotu 8. júna 2024 od 7.00 do 22.00 h.

Online prieskum realizovala agentúra Median SK od 21. do 27. mája na vzorke 1006 respondentov. Podľa májového volebného modelu eurovolieb agentúry Median SK ochotu zúčastniť sa na voľbách určite deklaruje 44 percent opýtaných, skôr sa na nich plánuje zúčastniť 15 percent respondentov.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Ďalších 20 percent deklaruje, že sa neplánuje zúčastniť na nadchádzajúcich voľbách, a 21 percent svoju účasť na voľbách určite vylučuje. Účasť častejšie deklarujú starší občania vo veku 60 a viac rokov, obyvatelia Trenčianskeho, Nitrianskeho a Žilinského kraja.

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj tieto články:

4. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 6:57 Životné prostredie, mier či slovenské záujmy. Pred eurovoľbami sme sa rozprávali s voličmi Republiky, Smeru, Hlasu, SaS a PS Životné prostredie, mier či slovenské záujmy. Pred eurovoľbami sme sa rozprávali s voličmi Republiky, Smeru, Hlasu, SaS a PS
4. júna 2024 o 11:00 Čas čítania 1:58 VOLEBNÁ KALKULAČKA: Odpovedz na otázky a zisti, koho voliť v eurovoľbách VOLEBNÁ KALKULAČKA: Odpovedz na otázky a zisti, koho voliť v eurovoľbách
2. júna 2024 o 12:00 Čas čítania 10:30 Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ
Elena von der Leyen, správa o stave európy
Zdroj: Ⓒ Európska únia
Domov
Zdieľať
Diskusia