Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. júna 2024 o 14:30
Čas čítania 6:57

Životné prostredie, mier či slovenské záujmy. Pred eurovoľbami sme sa rozprávali s voličmi Republiky, Smeru, Hlasu, SaS a PS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Životné prostredie, mier či slovenské záujmy. Pred eurovoľbami sme sa rozprávali s voličmi Republiky, Smeru, Hlasu, SaS a PS
Zdroj: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Dominika dáva na prvé miesto sociálne témy a problematiku životného prostredia. Samuel nechce kandidátov, ktorí budú pritakávať EÚ. Mladí ľudia sa v názoroch na Európsku úniu rôznia.

V sobotu 8. júna si Slováci vyberú svojich zástupcov do Európskeho parlamentu. O miesto v Bruseli sa v tohtoročných voľbách uchádzajú kandidáti viac než z dvoch desiatok parlamentných aj mimoparlamentných strán.

Myslím si, že je fajn sledovať aj profily kandidátov na sociálnych sieťach, je však potrebné uvedomiť si, že vedú kampaň, a preto je dobré si informácie, ktoré sa objavia na ich profiloch, ešte dohľadať a overiť.

Krátko pred voľbami sme kontaktovali piatich mladých voličov, aby nám priblížili svoj pohľad na politiku EÚ a blížiace sa eurovoľby. Respondenti sa s nami podelili o svoje volebné preferencie, kritéria a politické témy, ktoré sú pre nich pri výbere kandidátov rozhodujúce. Rovnako nám prezradili, odkiaľ čerpajú informácie o eurovoľbách.

eurovoľby, Belgicko, Brusel
Zdroj: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
2. júna 2024 o 12:00 Čas čítania 10:30 Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ Môžu poberať veľký plat a nič nerobiť. V eurovoľbách kandidujú slovenskí obdivovatelia ruského režimu aj odporcovia EÚ

Čo majú spoločné voliči z odlišného politického spektra 

Voliči z rôznych regiónov Slovenska vo veku od 20 do 26 rokov, medzi nimi sympatizanti politických strán ako Smer-SD, Hlas, Progresívne Slovensko, SaS aj Republika, sa jednohlasne zhodli, že sú pre nich eurovoľby dôležité. Myslia si, že Európska únia má určitý vplyv aj na politiku a fungovanie Slovenska. 

Názorový prienik sme zaznamenali aj pri spôsobe výberu konkrétnych kandidátov. Niektorí respondenti deklarovali, že ich viac ako agenda politickej strany zaujíma práca a aktivity konkrétnych politikov, s ktorými sa dokážu stotožniť a ktorí reprezentujú ich záujmy.

Baví ťa naša tvorba? Pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tvojej podpore dokážeme prinášať kvalitné články. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovému obsahu.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné
50 €
Účtuje sa raz za rok
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 161053 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koho budú mladí ľudia voliť a prečo.
  • Čo si myslia o Únii.
  • Aké témy sú pre nich dôležité.
Domov
Zdieľať
Diskusia