Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. júna 2024 o 16:53
Čas čítania 0:36

Známa banka čelí niekoľko dní kybernetickým útokom. Klientov upozorňuje, aby ignorovali podozrivé správy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Fio banka sa už niekoľko dní snaží zabrániť kybernetickým útokom. Niektorým klientom nefungujú viaceré služby.

  • Fio banka čelí niekoľko dní kybernetickým útokom. Klientov uisťuje, že ich financie sú v bezpečí.
  • Banka pracuje na tom, aby problémy odstránila a opätovne zabezpečila funkčnosť služieb. 
  • Problémy mohli zaznamenať českí a slovenskí klienti v momente, keď sa išli prihlásiť do mobilného alebo internetového bankovníctva.

Prečo je to dôležité: Klienti, ktorí zaznamenali problémy pri prihlasovaní do mobilného alebo internetového bankovníctva, by mali byť informovaní, že tieto problémy sú spôsobené kybernetickými útokmi a nie technickými chybami na ich strane. 

Citát: „Ospravedlňujeme sa za občasné krátkodobé problémy s prihlasovaním do internetového i mobilného bankovníctva a tiež do e-Brokera. V posledných dňoch sme sa stali obľúbeným terčom kybernetických útokov, ktoré chvíľkovo zneprístupňujú práve naše aplikácie,“ informuje banka na sociálnej sieti. 

Širší kontext: Banka na klientov apeluje, aby ignorovali podozrivé správy a nezverejňovali citlivé údaje. „Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie a ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť,“ odkázali. 

Prečítaj si aj tieto články:

14. júna 2024 o 14:24 Čas čítania 0:37 ČSOB hlási problémy s platobnými kartami. Klienti si nevedia vybrať peniaze z bankomatu ani platiť cez Apple Pay ČSOB hlási problémy s platobnými kartami. Klienti si nevedia vybrať peniaze z bankomatu ani platiť cez Apple Pay
12. júna 2024 o 21:00 Čas čítania 1:14 Predčasné splatenie úveru má mať nové pravidlá. Banky by mali zohľadňovať viaceré kritériá Predčasné splatenie úveru má mať nové pravidlá. Banky by mali zohľadňovať viaceré kritériá
7. júna 2024 o 9:16 Čas čítania 0:39 Hypotéky budú lacnejšie, úroky v bankách klesnú. Európska centrálna banka spravila dôležité rozhodnutie Hypotéky budú lacnejšie, úroky v bankách klesnú. Európska centrálna banka spravila dôležité rozhodnutie

Domov
Zdieľať
Diskusia