Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
8. júla 2024 o 14:40
Čas čítania 0:51

VIDEO: Masívne raketové útoky Ruska zdemolovali najväčšiu detskú nemocnicu na Ukrajine. Hlásia početné úmrtia a zranenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Rusko podniklo rozsiahli raketový útok na Ukrajinu.

  • Rusko dnes uskutočnilo masívne raketové útoky na rôzne ukrajinské mestá vrátane metropoly Kyjev.
  • Útoky zasiahli Ochmatdyt – najväčšiu detskú nemocnicu v krajine, ktorú závažne poškodili. 
  • Úrady hlásia najmenej 20 obetí na životoch a desiatky zranených, uvádza The Guardian

Prečo je to dôležité: Správa poukazuje na eskaláciu vojenského konfliktu a jeho vplyv na civilné obyvateľstvo vrátane detí. 

Citát: „Nemocnica Ochmatdyt zachraňuje a obnovuje zdravie tisícov detí. Teraz, keď nemocnicu poškodil ruský útok, sú pod troskami ľudia a presný počet obetí zatiaľ nie je známy. Momentálne pri odstraňovaní trosiek pomáhajú všetci – lekári aj obyčajní ľudia,“uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na platforme X. 

Širší kontext: Starosta mesta Vitalij Kličko to označil za najhorší útok na Kyjev od začiatku invázie. Prezident Zelenskyj v aplikácii Telegram napísal, že ruské sily pri útokoch použili najmenej 40 rakiet. Zaútočili aj na mestá Dnipro, Sloviansk a Kramatorsk. Zelenskyj taktiež informoval o tom, že pod troskami nemocnice sa nachádzajú ľudia a presný počet zranených a zabitých sa ešte môže meniť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia