Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
18. júla 2024 o 9:55
Čas čítania 0:39

Časť obľúbenej turistickej destinácie na Slovensku je opäť otvorená. Sprístupnili najdlhšiu roklinu v Slovenskom raji

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o náročnú, ale vyhľadávanú turistickú trasu.

  • Najväčšia roklina v Slovenskom raji je opäť otvorená. 
  • Národný Park Slovenský raj upozorňuje na náročnosť úseku.

Prečo je to zaujímavé: Približne pred mesiacom došlo v dôsledku búrok k poškodeniu technických sprístupňovacích zariadení v rokline a jej následnému uzavretiu. Po opätovnom otvorení môžu turisti navštíviť populárnu turistickú oblasť.

Citát: „Po mesiaci prichádzame pre návštevníkov s potešujúcou správou. Najdlhšia a najmohutnejšia roklina je opäť prístupná. Nestratila nič zo svojej krásy a divokosti. Technické zariadenia sú opravené, opravu a nové zariadenia zabezpečil ich vlastník obec Hrabušice. Na viacerých miestach sú osadené nové, ktoré návštevníkom umožnia bezpečný prechod a spoznávanie krásy prírody,“ informoval Peter Olekšák zo Správy Národného parku Slovenský raj.

Širší kontext: Pri plánovaní túry do tejto rokliny by mali turisti myslieť na to, že ide o dlhú a ťažkú túru. Trasa často vedie po koryte rieky, kde budú musieť stúpiť aj do vody a preliezať naplavené kmene stromov. Základnou výbavou do rokliny je preto pevná vysoká nepremokavá obuv, je vhodné vziať si aj veci na prezutie a prezlečenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia