Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
18. júla 2024 o 15:20
Čas čítania 0:31

Rusko nevylúčilo nasadenie jadrových zbraní. Dôvodom sú strely USA v Nemecku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

S vyhlásením prišiel námestník ruského ministra zahraničných vecí.

  • Rusko nevylučuje nasadenie svojich rakiet vybavených jadrovými hlavicami v reakcii na plán umiestniť americké strely dlhého doletu v Nemecku.
  • Nevylučujem nič,“ reagoval námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov na novinársku otázku, či ruská strana zvažuje možnosť rozmiestnenia rakiet vybavených jadrovými zbraňami.

Prečo je to dôležité: To, že Rusko opakovane nevylúčilo využitie jadrových zbraní, eskaluje dlhotrvajúci konflikt. Použitie jadrových zbraní by malo katastrofálne následky pre celé ľudstvo.

Širší kontext: Berlín a Washington pred pár dňami oznámili dohodu o umiestnení amerických riadených striel na územie Nemecka od roku 2026, s čím Kremeľ nesúhlasí.

Námestník tamojšieho ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov tvrdí, že vinou Nemecka a predovšetkým Spojených štátov, „ktoré stoja na čele Severoatlantickej aliancie, došlo k úplnému zničeniu dohôd v oblasti kontroly zbrojenia“.

Prečítaj si tiež tieto články:

18. júla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:36 MAPA: Rusko odvysielalo v televízii mapu možných útokov na Európu MAPA: Rusko odvysielalo v televízii mapu možných útokov na Európu
14. júla 2024 o 8:44 Čas čítania 0:39 Rusko varuje, že namieri svoje rakety na európske metropoly. Kremľu sa nepáči, že budú mať rakety od USA Rusko varuje, že namieri svoje rakety na európske metropoly. Kremľu sa nepáči, že budú mať rakety od USA
16. júla 2024 o 13:00 Čas čítania 0:41 Rusko reaguje na Zelenského návrh o mierovom samite. Má jednu požiadavku Rusko reaguje na Zelenského návrh o mierovom samite. Má jednu požiadavku
Domov
Zdieľať
Diskusia