Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. augusta 2024 o 13:20
Čas čítania 0:32

Európska únia stopla návrh leteckej linky medzi Bratislavou a Košicami. Štát hľadá inú možnosť, ako ju spustiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do Košíc sa aktuálne dostaneš cez viedenské letisko.

  • Európska únia odmietla dotovať pravidelnú leteckú linku medzi Bratislavou a Košicami, informujú tvnoviny.sk. Dôvodom je blízkosť viedenského letiska.
  • Rezort dopravy hľadá inú možnosť, ako linku spustiť. Jednou z nich je zadanie služby vo verejnom záujme, ako pri zabezpečovaní vlakovej či autobusovej dopravy.
  • Priemerná cena letenky z Bratislavy do Košíc je 150 eur.

Citát:„Dopyt tu stále je, najmä od biznis cestujúcich, a veríme, že takáto klientela by bola do budúcnosti tá, ktorá by ju využívala,“ konštatovala hovorkyňa letiska v hlavnom meste Veronika Demovičová.

„Potenciál takejto linky je obrovský, sme o tom dlhodobo presvedčení,“ doplnil Juraj Tóth, manažér pre rozvoj obchodu košického letiska.

Širší kontext: Letecké spojenie Bratislavy a Košíc naposledy spustili na konci roka 2013. Linka fungovala do roku 2019. Aktuálne sa do Košíc dostaneš cez viedenské letisko.

Anketa:
Využil by si túto leteckú linku?
Jednoznačne.
Skôr nie.
Vôbec.
Jednoznačne.
60 %
Skôr nie.
17 %
Vôbec.
23 %

Prečítaj si aj tieto články:

9. augusta 2024 o 12:00 Čas čítania 0:23 Rezort dopravy plánuje spustiť linku z Košíc do Švédska. Pre letecké spoločnosti zverejnili výzvu Rezort dopravy plánuje spustiť linku z Košíc do Švédska. Pre letecké spoločnosti zverejnili výzvu
31. júla 2024 o 11:16 Čas čítania 0:39 Odlety na bratislavskom letisku sú pozastavené. Cestujúci nemôžu momentálne vystúpiť z lietadiel Odlety na bratislavskom letisku sú pozastavené. Cestujúci nemôžu momentálne vystúpiť z lietadiel
2. augusta 2024 o 19:46 Čas čítania 0:26 Wizz Air poteší novou linkou mnohých dovolenkárov. Z Budapešti môžeš až trikrát týždenne letieť na nádherné talianske pobrežie Wizz Air poteší novou linkou mnohých dovolenkárov. Z Budapešti môžeš až trikrát týždenne letieť na nádherné talianske pobrežie
letisko kosice, letisko, let, lietadlo
Zdroj: Wikipedia∕Robo0000100
Domov
Zdieľať
Diskusia