Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
12. septembra 2024 o 11:00
Čas čítania 0:34

Polícia vydáva veľké varovania pre vodičov. Upozorňuje na správne pneumatiky a dáva ďalšie rady do extrémneho dažďa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská polícia vyzvala vodičov, aby počas jazdy zvýšili opatrnosť a jazdu prispôsobili povahe vozovky.

Mohutné dažde v kombinácii so silným vetrom, predovšetkým na západe Slovenska, môžu skomplikovať situáciu na cestách. Upozornila na to polícia na sociálnej sieti. Vyzvala preto vodičov, aby počas jazdy zvýšili opatrnosť a jazdu prispôsobili povahe vozovky a stavu ciest či svojim schopnostiam a zručnostiam.


„Nezabúdajte ani na dodržiavanie rozostupov, obzvlášť na frekventovaných cestách, ani na správne svietenie,“ uviedla polícia. Pred cestou je tiež podľa nej dôležité skontrolovať technický stav vozidla, predovšetkým dezén pneumatík.

„Opotrebované pneumatiky totiž nedokážu dostatočne odvádzať vodu, čo znižuje ich priľnavosť a zvyšuje riziko akvaplaningu či šmyku,“ dodala s tým, že netreba zabúdať ani na kontrolu stieračov.


Po príchode do cieľa je tiež potrebné prispôsobiť počasiu miesto na parkovanie. Ak to situácia dovolí, vodiči by sa mali vyhnúť parkovaniu pod stromami. „Riskovať sa v takomto počasí naozaj nevyplatí. Jazdite preto opatrne, aby ste do svojho cieľa dorazili v bezpečí,“ uzavrela polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia