Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. septembra 2024 o 10:20
Čas čítania 1:06

Poslankyňa Martina Holečková odchádza z KDH. Strana reaguje na jej krok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Holečková tvrdí, že za viaceré svoje kroky si vyslúžila kritiku a obvinenia z individualizmu.

  • Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Martina Holečková odchádza z KDH. Oznámila to na sociálnej sieti. Podľa svojich slov nedokáže ďalej pôsobiť v strane, ktorej krokom prestala rozumieť, a taktiež nedokáže „pravdivo a čestne hájiť záujmy“, s ktorými nie je stotožnená.
  • O svojej politickej budúcnosti bude Holečková informovať v najbližších týždňoch.
  • Opozičné KDH rešpektuje rozhodnutie poslankyne parlamentu Martiny Holečkovej o odchode z hnutia. Ide podľa neho o jej slobodné rozhodnutie. Političke poďakovalo za čas, ktorý v jeho radoch pôsobila.

Citáty: „Do KDH som vstúpila v časoch, keď vedenie strany jasne vedelo, čo chce dosiahnuť, proti komu strana stojí a kto sú jej potenciálni partneri. Práci pre KDH som venovala viac ako osem rokov a nášmu boju za lepšie Slovensko som verila. Ďalej to však už nejde. Naše pohľady na zásadné otázky sa však začali rozchádzať," napísala Holečková.

„Zasadzujeme sa za ochranu dôstojnosti každého človeka od počatia po prirodzenú smrť a pomoc slabším. Dôrazne bojujeme proti korupcii, nebezpečným ideológiám ohrozujúcim demokraciu a chránime suverenitu SR v hodnotových otázkach doma aj v Bruseli. Ak pani Holečková nie je stotožnená s týmito hodnotami kresťanskej demokracie, chápeme jej rozhodnutie opustiť rady KDH,“ uviedli kresťanskí demokrati v stanovisku.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Holečková tvrdí, že za viaceré svoje kroky si od vedenia KDH vyslúžila kritiku a obvinenia z individualizmu. Išlo napríklad o prípad, keď upozornila na podľa nej netransparentné míňanie peňazí na cyrilo-metodské oslavy, ako aj o jej návrh novely Trestného poriadku.

Navrhla, aby rozhodnutie o prerušení výkonu trestu odňatia slobody na základe návrhu ministra spravodlivosti bolo povinne preskúmané súdom. Holečková bola zvolená do NR SR v parlamentných voľbách v septembri 2023. Stala sa predsedníčkou poslaneckého klubu KDH. V tejto funkcii ju v júni vystriedal Igor Janckulík.

Domov
Zdieľať
Diskusia