Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
dnes 27. septembra 2024 o 8:41
Čas čítania 0:44

Platba kartou v každom slovenskom podniku: Vláda chce bojovať proti daňovým únikom, oznamuje novinky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Digitálne platby zefektívňujú výkon kontroly plnenia daňových povinností.

  • Vláda plánuje v rámci konsolidačného balíčka zmeny v platení. Každý podnikateľ by mal zákazníkovi umožniť okrem platby v hotovosti aj platbu prostredníctvom platobnej karty, informuje STVR.
  • Štát chce zmenou bojovať proti daňovým únikom vzhľadom na to, že digitálne platby zefektívňujú výkon kontroly plnenia daňových povinností.
  • Novinka sa bude vzťahovať na všetkých podnikateľov, ktorí majú registrovanú takzvanú eKasu. Po transakčnej dani sa tak musia pripraviť aj na zavedenie platobných terminálov.

Citát:„Zavádza sa povinnosť pre podnikateľa, ktorý je povinný používať registračnú pokladnicu, umožniť kupujúcemu vykonať platbu bezhotovostne, prostredníctvom platobnej karty, online platobného prevodu, platby QR kódom,“ uviedol hovorca ministerstva financií Pavol Kirinovič.

„Nevidíme, aby sa takáto zmena zavádzala bez pripomienkovania, bez odbornej diskusie. Aby sa to robilo bez toho, aby boli spočítané dosahy a aby sme vedeli, koľko to bude prevádzky stáť. Asi ťažko očakávať, že ak budú musieť mať platobné terminály, tak to bude zadarmo,“ upozorňuje Združenie podnikateľov Slovenska Ján Solík.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: Viacerí obchodníci tvrdia, že po zmene prídu o peniaze. Pokiaľ štát zmeny schváli, tak sa od júla budúceho roka bude môcť platiť bezhotovostne v každom podniku.

Prečítaj si aj tieto články:

23. septembra 2024 o 20:29 Čas čítania 0:21 Máš ju v peňaženke? Národná banka Slovenska vydala novú supervzácnu dvojeurovku, počet kusov je limitovaný Máš ju v peňaženke? Národná banka Slovenska vydala novú supervzácnu dvojeurovku, počet kusov je limitovaný
24. septembra 2024 o 9:59 Čas čítania 0:46 Falošný Brad Pitt okradol ženy cez Whatsapp o 325-tisíc eur. Uverili mu, že majú citový vzťah Falošný Brad Pitt okradol ženy cez Whatsapp o 325-tisíc eur. Uverili mu, že majú citový vzťah
26. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 0:47 Rašiho ministerstvo spustilo miliónovú kampaň o Slovensku. Zábery, ktoré použili vo videách, sú však z Ruska (+ foto) Rašiho ministerstvo spustilo miliónovú kampaň o Slovensku. Zábery, ktoré použili vo videách, sú však z Ruska (+ foto)
terminál
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia