Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová TASR
dnes 28. septembra 2024 o 15:58
Čas čítania 1:02

SNS poslala tvrdý odkaz Erikovi Tomášovi: Minister pripravil nekvalitnú legislatívu a mal by ju upraviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SNS sa bráni proti obvineniam, že Hlas kritizujú pre kreslo predsedu parlamentu.

  • SNS odkázala Erikovi Tomášovi, že neútočí na Hlas-SD preto, že Andrej Danko nedostal kreslo predsedu parlamentu, ale pre zlú legislatívu, ktorú vraj Tomáš pripravil.
  • SNS preto vyzýva ministra na reformu 13. dôchodku. Podľa SNS by mal minister upraviť legislatívu tak, aby bol 13. dôchodok spravodlivý.
  • Hovorkyňa SNS poukázala na to, že 13. dôchodok spôsobuje budúci náklad štátu vo výške takmer jednej miliardy eur a dôchodcov pripraví aj o rodičovský príspevok.

Prečo je to dôležité: Napriek priekom v koalícii Tomáš odmieta hovoriť o vládnej kríze. Kríza by podľa neho nastala vtedy, keď by v parlamente prestali prechádzať zákony. Erik Tomáš však už včera potvrdil, že Danko začal blokovať vládne návrhy zákonov.

Citát:„Kritika SNS voči Erikovi Tomášovi spočíva v tom, že svojou zlou legislatívou spôsobil, že ľudia mali krátený opatrovateľský príspevok. Len preto, že Erik Tomáš pripravil nekvalitnú legislatívu, počas letných mesiacov sa niektorí nedostali k opatrovateľským dávkam. Súčasne Slovenská národná strana kritizuje Erika Tomáša, že zle nastavil 13. dôchodok,“ uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: V diskusnej relácii Sobotné dialógy Tomáš označil stupňujúce útoky SNS smerom k Hlasu-SD za dôsledok urazenosti predsedu národniarov Andreja Danka, že nedostal post predsedu parlamentu. Podľa podpredsedu Hlasu mal Danko interne povedať, že kým funkciu nedostane, neprestane na Hlas útočiť, a to aj za cenu pádu vlády.

Tomáš varuje, že útoky koaličného partnera smerujú aj k zákonom, ktoré vychádzajú z programového vyhlásenia vlády. Nemyslí si však, že súčasná situácia je vládnou krízou, tá by podľa neho nastala až vtedy, keby v parlamente prestali prechádzať zákony.

Prečítaj si aj tieto články:

27. septembra 2024 o 15:00 Čas čítania 1:17 Danko údajne povedal, že ak nebude predsedom parlamentu, bude na Hlas-SD útočiť. Podľa Erika Tomáša je urazený Danko údajne povedal, že ak nebude predsedom parlamentu, bude na Hlas-SD útočiť. Podľa Erika Tomáša je urazený
28. septembra 2024 o 12:55 Čas čítania 0:30 Bratislavská knižnica ponúkla Dankovi a Huliakovi členské zadarmo. Lákajú ich na knihy pre začínajúcich čitateľov Bratislavská knižnica ponúkla Dankovi a Huliakovi členské zadarmo. Lákajú ich na knihy pre začínajúcich čitateľov
24. septembra 2024 o 18:31 Čas čítania 0:43 Danko zareagoval na prezidentovu kritiku. Národniari avizovali, že Pellegriniho v ďalších voľbách nepodporia Danko zareagoval na prezidentovu kritiku. Národniari avizovali, že Pellegriniho v ďalších voľbách nepodporia
Domov
Zdieľať
Diskusia