Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
dnes 3. októbra 2024 o 19:01
Čas čítania 0:54

POTVRDENÉ: Bratislava bude mať jeden z najmodernejších prístavov na Dunaji. Minister dopravy prezradil detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéf rezortu dopravy Ráž uviedol, že prístav by mohol mať obrovskú úlohu pri povojnovej obnove Ukrajiny.

  • Bratislavský prístav bude po výstavbe jedným z najmodernejších prístavov na Dunaji. Tomu však musí predchádzať majetkovoprávne vysporiadanie so spoločnosťou Slovenská plavba a prístavy. Uviedol to minister dopravy SR Jozef Ráž (nominant Smeru-SD). Rozhodnutie padlo stredu na vláde.
  • Ozrejmil, že v minulosti v rámci privatizácie celú infraštruktúru prevzala spoločnosť Slovenská plavba a prístavy. Táto spoločnosť má v prenájme všetky pozemky, ktoré sú vo vlastníctve štátnej akciovej spoločnosti Verejné prístavy.

Citát: „Máme s tým naozaj veľké plány. Dúfame, že po majetkovoprávnom vysporiadaní sa nám podarí dostať prostriedky z CEF, a teda vybudovať tu veľký moderný prístav. Bude to jeden z najmodernejších a najväčších prístavov na Dunaji. Tento prístav nebude mať žiadnu významnejšiu konkurenciu v tejto oblasti, navyše bude výnimočný tým, že je veľmi blízko letiska a bude mať priame napojenie na železničnú prepravu,“ uviedol Ráž.

Širší kontext: Predpokladom do budúcnosti podľa Ráža je, že pôjde o veľmi ekologický typ prepravy. Netreba podľa neho zabudnúť ani na to, že bratislavský prístav by mohol mať obrovskú úlohu pri povojnovej obnove Ukrajiny.

Pozri sa, ako bude nový prístav vyzerať.

„Máme tu Dunaj, máme tu takýto obrovský prístav, ktorý v podstate nemá konkurenciu a ktorý bol stále zablokovaný existenciou súkromnej spoločnosti. To znamená, že by bola škoda nevyužiť a nespraviť, čo sa dá preto, aby rovnako ako Komárno, tak aj Bratislava vedela benefitovať z veľkého intermodálneho prístavu na svojom území,“ uzavrel šéf rezortu dopravy.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Harbour Park
Domov
Zdieľať
Diskusia