Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 8. októbra 2024 o 15:00
Čas čítania 4:41

Id**t, haj**l či diablov syn. Vulgarizmy či facky padali v slovenskom parlamente už pred rokmi. Toto sú najbizarnejšie momenty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci sú zhrození z toho, akú úroveň má dnešný parlament. V Národnej rade SR však vulgarizmy aj facky padali už dávno predtým.

Slovenský parlament bol aj za Vladimíra Mečiara, Jána Slotu a ďalších miestom, kde sa okrem prijímania zákonov odohrávali najväčšie bizarnosti v krajine. Aj keď to bol často skôr smiech cez slzy, Slovákov výstrelky našich politikov zabávali a z mnohých sa stali ľudové hlášky. Rozhodli sme sa preto pozrieť na najbizarnejšie a často až neuveriteľné situácie, ktoré naši zákonodarcovia v pléne parlamentu spôsobili.

Trend bitiek či urážok nepriniesol do slovenskej politiky nikto iný ako Vladimír Mečiar. Viacnásobný premiér, ktorý sa stal veľmi kontroverznou postavou moderných slovenských dejín, chcel biť novinárov a nadával opozičným poslancom.

V tomto článku však dominuje iné meno. Bývalý premiér a aktuálne opäť opozičný poslanec Igor Matovič je zrejme najkonfliktnejšia postava slovenského parlamentu. Zaznamenať všetky jeho výstrelky by bolo na samostatný článok, my sme sa rozhodli vybrať tie najikonickejšie, z ktorých sa stali opakované vtipy.

Dlhoročný novinár Eugen Korda si myslí, že situácia v Národnej rade SR stále eskaluje, dôkazom čoho sú aj aktuálne urážky a osočovanie medzi poslancami. „Takýto zlý, nekompetentný parlament a mám na mysli hlavne poslancov vládnej koalície, sme to ešte nemali,“ povedal novinár pre Refresher. 

Gágaji, táraji a prďúsi

Sekciu legendárnych hlášok nemôže otvoriť nikto iný ako expremiér Vladimír Mečiar. Na neho sa to už na konci jeho tretieho volebného obdobia začalo sypať zo všetkých strán. Práve Mečiar je často spájaný so zavlečením Michala Kováča ml. do Rakúska a s vraždou Róberta Remiáša. Mečiar však akékoľvek spájanie s vraždou odmietal.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Jeho známy výrok „skutok sa nestal“ povedal v roku 2006, keď sa v parlamente riešilo zrušenie amnestií. Výrok odvtedy na Slovensku „zľudovel“ rovnako ako jeho rýdze slovenské urážky.

„Rozhodnutie je, že skutok sa nestal. To znamená žiadne ovplyvňovanie, objednávanie vraždy nebolo. Rozhodol ten, kto je oprávnený rozhodnúť. Ostatní ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi,“ povedal Mečiar.

Kauza „Anča“

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo dostal Igor Matovič facku.
  • S kým sa pobil Alojz Hlina priamo v pléne NR SR. 
  • Komu Harabin odkázal „Pôjdeš do basy, ty hajzel!“
  • Či sa môže v parlamente strhnúť hromadná bitka. 
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 168139 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 62 , Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA alebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia