Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
dnes 15. októbra 2024 o 9:57
Čas čítania 0:47

Stúpenkyňa sekty pracuje na ministerstve vnútra. Zamestnancom dáva prednášky, podľa zákona by mala byť apolitická

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K incidentu sa vyjadril aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

  • Medzi pracovníkmi ministerstva vnútra je stúpenkyňa pseudo-náboženského hnutia Tvorivá spoločnosť, informuje STVR.
  • V pracovnom maili mala podpis s logom Tvorivej spoločnosti, ktorým sa pochválila členom hnutia.
  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok uviedol, že štátny zamestnanec musí postupovať podľa Zákona o štátnej službe a musí byť apolitický.

Citát:„Mala som to tam, ale už nemám. To tam nedávajte, to keď niekto bude počuť, to je katastrofa,“ povedala zamestnankyňa ministerstva vnútra (MV) reportérom STVR.

„A ešte ich otravujem s Tvorivou spoločnosťou. Policajtov a ešte aj páchateľov, ktorých máme v klietke. Je mi ich ľúto, tak im ponúkam kávu, noviny a prednášku,“ uvádza sa v komunikácii zamestnankyne MV s členmi hnutia.

Širší kontext: Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) zverejnilo článok, v ktorom písalo o aktivitách občianskych združení AllatRa a Tvorivá spoločnosť. Reportérku Karolínu Kiripolskú predvolal námestník žilinského krajského prokurátora Martin Kováč.

ICJK vníma tento krok ako pokus štátnej moci odradiť novinárov od toho, aby pracovali na témach, ktoré sú otázkou verejného záujmu. Novinárky sa na výsluchu pýtali na jej osobné majetkové pomery či na jej prácu a zapojenie do prípravy textu. Ten vznikol v rámci medzinárodného investigatívneho projektu Firehose of Falsehood.

Prečítaj si aj tieto články:

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu
11. októbra 2024 o 12:01 Čas čítania 0:56 Reportérka ICJK musela vypovedať na polícii pre článok o sekte AllatRa. Redakcia to považuje za zastrašovanie zo strany štátu Reportérka ICJK musela vypovedať na polícii pre článok o sekte AllatRa. Redakcia to považuje za zastrašovanie zo strany štátu
28. júla 2024 o 15:53 Čas čítania 1:00 „Chceli sme osláviť toleranciu v spoločnosti“. Organizátori olympiády sa ospravedlnili kresťanom, ktorých urazili ceremoniálom „Chceli sme osláviť toleranciu v spoločnosti“. Organizátori olympiády sa ospravedlnili kresťanom, ktorých urazili ceremoniálom
šutaj eštok
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia