Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
SITA
dnes 25. októbra 2024 o 9:46
Čas čítania 0:38

Ak máš tieto produkty doma, radšej sa ich zbav. ÚVZ varuje pred nebezpečnou výživou, ktorá môže spôsobiť zdravotné problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nebezpečná dojčenská výživa obsahuje veľké množstvo pesticídov.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) upozorňuje na nebezpečnú dojčenskú výživu. Ide konkrétne o produkty Hello XXL Dojčenská výživa s jablkami 200 g. Je potrebné sledovať dátum minimálnej trvanlivosti, ktorý je 21. februára 2026, a šaržu 0,26458333333.

Výrobcom produktu je LINEA NIVNICE, a.s. Úrad rovnako upozornil aj na škodlivosť dojčenskej výživy s marhuľami Hello XXL, 200 g s dátumom minimálnej trvanlivosti do 20. februára 2026 a šaržou 0,77847222222.

Nebezpečná pre deti je aj 200 g dojčenská výživa Hello XXL s broskyňami s dátumom minimálnej trvanlivosti 28. februára 2026 a šarža 1 07:37. ÚVZ SR upozornil, že laboratórnou analýzou zistili, že v uvedených potravinách je obsah rezíduí pesticídov prevyšujúci 0,01 mg/kg.

Konkrétne ide o chlorečnan, pričom v potravine Hello XXL Dojčenská výživa s broskyňami aj fosetyl-Al. Toto množstvo prevyšuje povolené stanovené limity. Tieto tri potraviny preto nie sú bezpečné na konzumáciu dojčatami či deťmi do troch rokov.

ÚVZ SR tieto výsledky preveruje a pre prekročenie stanovených limitov spotrebiteľom odporúča, aby tieto potraviny nekonzumovali.

dojčenská výživadojčenská výživadojčenská výživa
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia