Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
14. apríla 2023, 12:20
Čas čítania 0:31

Ružomberčanka cez internet nelegálne predávala zákusky. Nakúpila ich v supermarkete, doma narezala a oklamala zákazníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nelegálne online predávanie dezertov sa rozšírilo najmä pred veľkonočnými sviatkami. Na Liptove odhalili ženu, ktorá načierno predávala zákusky zakúpené v obchodoch.

Slováci začali vo veľkom nelegálne predávať zákusky na sociálnych sieťach. Takýto spôsob privyrobenia si zvolila aj žena z Ružomberka, ktorá na internete predávala koláče. Tie však neboli domáce, pretože ich nenapiekla, iba nakúpila v supermarketoch, informuje MY Liptov.

Prefíkaná internetová obchodníčka sa pri predaji ani veľmi nepokúšala zatajiť, že ide o zákusky z obchodov. Tie iba nešikovne nakrájala a ozdobila dekoračným sprejom. Väčšina zákazníkov si to všimla hneď pri prebratí nelegálneho tovaru. Peniaze od nej však vymáhali už len veľmi ťažko, keďže žena argumentovala tým, že im už koláče odovzdala.

Predseda predstavenstva Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Milan Lapšanský vysvetľuje, že predaj načierno je výrazným problémom. Pri bežných prevádzkach totiž dochádza k viacerým kontrolám surovín používaných na pečenie. Nelegálni predajcovia však často využívajú suroviny, ktoré nespĺňajú minimálne štandardy alebo zdravotné kritériá.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia