Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. apríla 2023 o 15:00
Čas čítania 0:31

Gigantický mafiánsky úlovok. V mori pri Taliansku plával kokaín za 400 miliónov eur, miestni pašeráci si ho nestihli prevziať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Balíčky drogy vážili dohromady zhruba 2 tony.

Talianska polícia našla pri Sicílii plávať v mori kokaín v hodnote vyše 400 miliónov eur. Zásielku tam zrejme pre pašerákov nechala nákladná loď.


Polícia zadržala dokopy zviazaných 70 balíkov, ktoré spolu obsahovali približne dve tony kokaínu. Ide o jednu z najväčších zadržaných drogových zásielok.


Zásielka obsahovala aj sledovacie zariadenie a na mori ju spozorovalo prieskumné lietadlo námorníctva. Do mora ju pravdepodobne zhodili z jednej z nákladných lodí plaviacich sa pri tejto časti pobrežia. Pašeráci si ju mali vyzdvihnúť a dopraviť na pevninu, uviedla polícia.


Sicília je domov mafie Cosa nostra zvečnenej vo filmoch Krstný otec. Vedúcou organizovanou kriminálnou skupinou v Taliansku je však v súčasnosti Ndrangheta. Táto mafia sídli v Kalábrii, ktorú od Sicílie oddeľuje Messinský prieliv. Angažuje sa predovšetkým v pašovaní drog a má pod kontrolou väčšinu kokaínu, ktorý prúdi do Európy.

Domov
Zdieľať
Diskusia