Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
3. mája 2023, 10:45
Čas čítania 0:45

Iba 14-ročný siedmak zastrelil 8 spolužiakov a ochrankára na základnej škole v Belehrade. Srbskom otriasla masová streľba

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útok si vyžiadal až 9 obetí.

Aktualizované 3. mája 11.55 h.

Podľa najnovších informácií pri streľbe zomrelo osem detí a jeden člen ochranky, informuje o tom Danas. Podľa portálu b92 utrpelo ďalších šesť detí a učiteľ vážne zranenia. Strelcom bol 14-ročný žiak, ktorý bol zatknutý.

Na základnej škole v centre Belehradu sa v stredu ráno strieľalo a hlásia zranených. Polícia podozrivého strelca, tínedžera, zadržala.


Polícia dostala telefonát o streľbe na základnej škole Vladislava Ribnikara zhruba o 8.40 h. Podozrivým strelcom je žiak siedmeho ročníka, ktorý zo zbrane svojho otca niekoľkokrát vystrelil na ostatných žiakov a ochrankára školy, uviedla polícia vo vyhlásení. Podľa miestnych médií ochrankár zahynul, polícia bližšie detaily neposkytla.


Masové streľby v Srbsku sú mimoriadne zriedkavé. Odborníci však viackrát upozornili na riziko spôsobené množstvom zbraní, ktoré medzi ľuďmi zostali po vojnách v 90. rokoch.

Policajti blokujú ulicu v blízkosti školy v Belehrade.
Policajti blokujú ulicu v blízkosti školy v Belehrade. Zdroj: TASR/AP

 Tínedžer, ktorý v stredu strieľal na základnej škole v srbskom hlavnom meste Belehrad, útok plánoval približne mesiac, uviedla srbská polícia. Pri streľbe zahynulo osem detí a školský strážnik, informuje TASR na základe správy agentúry AP.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Šéf belehradskej polície Veselin Milič spresnil, že strelec si urobil náčrty tried a spísal si aj zoznam detí, ktoré plánoval zlikvidovať. Polícia útočníka identifikovala ako 14-ročného Kostu Kecmanoviča.

Domov
Zdieľať
Diskusia