Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
16. mája 2023, 17:39
Čas čítania 0:35

Ak Republika odmietne fašizmus, viem na ňu zmeniť názor, vyhlásila Monika Beňová zo Smeru. Pred rokom spoluprácu vylučovala

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Monika Beňová pritom pred rokom tvrdila, že zo Smeru v prípade takejto spolupráce odíde.

Europoslankyňa za stranu Smer Monika Beňová sa dnes v relácii Na telo Plus vyjadrila, že na stranu Republika dokáže zmeniť názor, ak jej predstavitelia odmietnu fašizmus. Toto vyhlásenia urobila aj napriek tomu, že v marci 2022 hrozila odchodom zo strany Smer-SD pri akomkoľvek náznaku spolupráce s Uhríkovou stranou.

Smer podľa Beňovej úplne odmieta fašizmus a k extrémizmu sa vôbec nepribližuje. So stranou Republika sa podľa nej spája iba v rámci opozičnej spolupráce. „Smer napríklad veľmi jasne zadefinoval svoju doktrínu antifašizmu,“ povedala Beňová.

Spolupráca je pre mňa „no go“

„Som úplne zásadne proti akýmkoľvek čo len náznakom o spolupráci či o nevylúčení spolupráce s Milanom Uhríkom a so ,stranou‘ Republika. Je to pre mňa osobne ,no go‘. Verím, že aj pre Smer-SD a jeho členov. Ak nie, ja zo strany odídem. Náznaky akejkoľvek ,spolupráce‘ sú pre mňa osobne neakceptovateľné. V žiadnej podobe,“ napísala na začiatku roka 2022 v statuse na Facebooku.

beňová
Zdroj: Robert Fico/Facebook, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia