Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
1. júna 2023, 20:50
Čas čítania 0:38

Známa kryptoburza pozastavila výbery, súvisí to s praním špinavých peňazí. Pozri si, či na nej nemáš bitcoin alebo ethereum

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Vyberať prostriedky teraz nemôže osem miliónov ľudí.

Známa kryptomenová burza Bkex, ktorá pôsobí na Britských Panenských ostrovoch, pozastavila výbery. Podľa správy News Bitcoin je dôvodom kauza prania špinavých peňazí. Výbery nie je možné uskutočniť od 29. mája a pozastavenie potrvá do konca vyšetrovania.

17. mája 2023, 14:30 Čas čítania 2:16 Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave?

O tomto rozhodnutí Bkex informovala na Twitteri. Burza nie je priamo obvinená z nelegálnej činnosti, ale majetok jedného z ich používateľov je spájaný s prípadom prania špinavých peňazí. Spoločnosť spolupracuje s políciou a pozastavenie má pomôcť so zbieraním dôkazov.

Bkex bola založená v roku 2018 a podľa ich vyhlásenia majú viac ako osem miliónov používateľov vo viac ako sto krajinách sveta. Ich rekordom v dennom objeme obchodovania je podľa Coin Marketu takmer 450 miliónov dolárov.

V posledných mesiacoch, prakticky od bankrotu burzy FTX, čelí kritike a nedôvere stále viac centralizovaných kryptobúrz. Koncom mája skončila aj burza Hotbit, klientom odporučili všetky zdroje vybrať a tiež argumentovali, že centralizované burzy potrebujú viac regulácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia