Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
4. júna 2023, 12:55
Čas čítania 0:56

Fico vraj nepôjde do vlády so stranou, ktorá chce odchod Slovenska z NATO. Kritizuje však údajnú kampaň, ktorú u nás NATO vedie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Fico vraj nepôjde do vlády so stranou, ktorá chce odchod Slovenska z NATO. Kritizuje však údajnú kampaň, ktorú u nás NATO vedie
Zdroj: TASR/Marko Erd

Robert Fico sa rozhovoril o NATO v relácii V politike.

Šéf Smeru v nedeľu povedal pre televíziu TA3, že kandidátku predstaví okolo 20. júna, pričom prioritou strany v kampani budú témy zastavenia zdražovania či zmena fixácií hypoték. Fico to chce vyriešiť štátnou bonifikáciou úrokových sadzieb. Chce na to použiť peniaze z bankového odvodu, ktorý by v prípadnej vláde Smer zaviedol.

Ďalej povedal, že nepôjde do vlády so stranou, ktorá chce vystúpenie Slovenska z NATO alebo EÚ. Vzápätí však na poznámku, že strana Republika má na webe požiadavku na vystúpenie z NATO, Fico paradoxne odpovedal, že nikoho zo spolupráce vylučovať nebude.


Zároveň kritizuje mediálnu kampaň, ktorú vraj podľa neho Slovensku organizuje NATO. Má byť zameraná na ľudí od 50 do 65 rokov, ktorí nebývajú v Bratislave, je teda smerovaná priamo na voličov Smeru. Vraví, že jej cieľom je údajne zvýšiť počet Slovákov, ktorí podporujú vojenskú pomoc Ukrajine, a tiež zvýšiť podporu pre NATO.

Líder Smeru to považuje za priamy zásah do volebnej kampane na poškodenie opozície. Smer-SD rešpektuje členstvo SR v NATO a plnenie našich záväzkov, no pýta sa, prečo chce NATO meniť názory na vojenskú pomoc Ukrajine. 

Fico žiada, aby NATO zrušilo verejné obstarávanie na túto kampaň alebo aby ju odložilo na obdobie po septembrových parlamentných voľbách. Pripomenul, že viacerí aktéri vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej spomínajú obavy so šírenia dezinformácií na Slovensku. Pýta sa preto, či je kampaň NATO odpoveďou na tieto obavy. Fico tvrdí, že vojenská pomoc Ukrajine spôsobuje ďalšie nešťastie a treba pristúpiť k mierovým rokovaniam. 

Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia